نمایی نزدیک از پروژه جنگ احزاب بر علیه دولت نهم: |
احمدی نژاد دین ندارد و باید رد صلاحیت شود |
![]() |
![]() |
![]() |
متن پیش رو سخنان مسیح مهاجری سر دبیر روزنامه جمهوری اسلامی و از افراد نزدیک به آقای هاشمی رفسنجانی است که در دیدار با اعضاء ستاد میر حسین موسوی ایراد شده است که استقامت برای مزید اطلاع و قضاوت خوانندگان محترم بدون هیچ گونه دخل و تصرف منتشر میکند بدیهی است حامیان دولت مکتبی حق پاسخگویی را برای خویش محفوظ دانسته هرچند که احمدی نژاد و مردان دولتش همانند 4سال گذشته به این اتهامات پاسخ ندهند
تاریخ انتشار: دوشنبه 14 اردیبهشت 1388 |
عصر روز چهارشنبه هسته مرکزی نسیم 88 با حجت الاسلام و المسلمین مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی به دیدار و گفت و گو پرداختند. در این دیدار که در فضایی صمیمانه برگزار شد، اعضای نسیم ابتدا به بیان دغدغه ها و مشکلات ناشی از عملکرد دولت نهم پرداختند و دلایل حمایت خود از مهندس موسوی را در انتخابات ریاست جمهوری دهم بیان کردند. در ادامه، حجت الاسلام و المسلمین مهاجری با اشاره به قابل پیش بینی نبودن نتیجه انتخابات در ایران گفت: مردم گاهی تصمیمات عجیبی می گیرند. هیچ کس نمی تواند پیش بینی کند که چه کسی رای می آورد و اگر هم من بخواهم بگویم که نتیجه چه خواهد شد خودم هم به آن اعتمادی ندارم. مگر این که میل خود را بگویم که بله من دوست دارم مهندس موسوی رییس جمهور شود. وی ضمن طرح این مساله که مهندس موسوی به دلیل دوری بیست ساله از مسائل اجرایی برای نسل جوان چندان شناخته شده نیست گفت: متاسفانه شاهد این هستیم که در این مدت سعی کرده اند از آقای احمدی نژاد یک قدیس بسازند و این مساله در برخی اقشار مثل خانه داران، کارگران و روستاییها وجود دارد. روی این اقشار کار زیادی باید صورت بگیرد. مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در ادامه افزود: مهندس موسوی رای بالقوه بالایی دارند، یعنی زمینههای بسیار خوبی دارند که برای ایشان در جامعه رای درست شود و البته فرصت بیست روزه تبلیغات از رادیو و تلویزیون و صحبت هایی که انجام می دهند و هم چنین افراد موجهی که از طرف ایشان برای صحبت فرستاده می شود می توان این رای بالقوه را بالفعل کرد.
البته یک سری دروغ ها واجب بود آن هم مختص دوران جنگ بود، به این معنا که برای جنگ روانی تعداد کشته ها و اسیران دشمن را بیشتر می گفتند و از این دست مسائل، غیر از این چیز دیگری نبود چراکه آنها در مکتب امام پرورش یافته بودند و صداقت داشتند. مثلا شهید بهشتی مجسمه صداقت و پاکی بودند. اما این دولت با دروغ و فریب تا این جا مانده است و این برای ملت ما که انقلاب اش یک انقلاب فرهنگی و ارزشی بود و همه چیز در آن باید برحسب ارزش ها و معنویت باشد، بزرگ ترین خسران است. مهاجری با برشمردن دروغ هایی که این دولتیان فعلی گفته است اظهار داشت: یکی از دروغ هایی که شاید عوام متوجه نشوند اما خواص می فهمند "ادعای پیروی از ولایت فقیه" است. ما در طول این سی سال رییس جمهوری نداشتیم که تا این حد نسبت به رهبری و مراجع تقلید بی اعتقاد باشد و البته از آن طرف سنگ آن را هم به سینه بزند. شما اگر دقت کنید می بینید آقایان خاتمی و هاشمی در دوران خود اگر مسئله ای بود می رفتند خدمت رهبری و مثلا می گفتند این حرف شما را ما قبول نداریم، البته در حضور خود آقا و نه در بیرون، و استدلال و بحث می کردند. اگر ایشان قبول می کردند که خب توافق می شد وگرنه میگفتند شما بدانید که نظر ما این است اما چون شما رهبر هستید ما به حرف شما عمل می کنیم. اما آقای احمدی نژاد وقتی نزد آقا می روند، آقا مسئله ای را عنوان میکنند ولی او درست عکس آن را انجام میدهد. نمونه آن مساله حج و زیارت است، یا یک نمونه دیگر آن مصوبه سال گذشته مجلس بود که شورای نگهبان هم تصویب کرد. این آقا رفت پیش رهبری و گفت می خواهم اخطار قانون اساسی بدهم و رهبری گفتند شما اگر مساله ای دارید بروید با مجلس صحبت کنید و اخطار ندهید. اما آقای احمدی نژاد صبح علیرغم دستور رهبری اخطار قانون اساسی داد و از رادیو و تلویزیون هم پخش شد. یک مورد دیگر قضیه دانشگاه آزاد بود. دو سال پیش که ایشان در پاکدشت در مورد دانشگاه آزاد صحبت کرد، روز قبل از آن رهبری به او گفت شما که فردا سخنرانی دارید مبادا درباره دانشگاه آزاد مطلبی بگویید. شما مسائل را با خود مسئولین دانشگاه و در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کن. اما این آقا در پاکدشت درست برخلاف صحبت های رهبری موضعگیری کرد و گفت اگر چنین نشود و چنان شود من تصمیم نقلابی می گیرم. مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به تخریب های صورت گرفته علیه شخصیت های نظام گفت: یکی از کارهای خلافی که توسط این دولت و یا عوامل اش صورت گرفت، تخریب چهره های خدمتگزار این نظام بوده است. این ها قلم دادند دست یک عده افراد فحاش که هرچه می خواهند بگویند و بنویسند و هر دورغ و تهمتی را بگویند.
اینها می گویند اصلا کسی حق ندارد در مقابل ما بایستد و هرکس چنین کند باید او را نابود کرد. حرف اینها یک چیز است: من، من و نه هیچ کس دیگر. خب این دقیقا نقطه مقابل ارزشها و آزادی و استقلال ماو آن چیزهایی است که برای اش انقلاب کردیم. نقطه مقابل آرمانهایی است که به خاطرش شهید دادیم، جانباز دادیم و آن همه زجر کشیدیم.
وی در ادامه افزود: یکی دیگر از ویژگیهای رییس جمهور صلابت توام با عقلانیت در مواضع خارجی است و ایشان در طول این سی سال نشان داده است که موضعگیری های ضداستکباری قوی و بسیار دقیق دارند. به هر حال با توجه به این ویژگیها که در مهندس موسوی می بینم، ایشان شایسته ریاست جمهوری است. |
تبلیغات زنجیره ای و ایجاد جنگ روانی علیه دولت نهم
|
دیگ اصلاحات و آش دولت نهم |
![]() |
![]() |
![]() |
متهم سازی احمدی نژاد به استفاده از امکانات دولتی و جریان سازی از اقدامات عادی و جاری برای زیر سوال بردن عملکرد دولت نهم ، این روزها شدت گرفته است .متاسفانه دیده می شود محافل جریان ساز موسوم به اصلاح طلب با زیر سوال بردن خدمات دولت و یا اساسا دروغ سازی، خط تخریبی را علیه دولت دنبال می کنند.از جمله موضوعاتی که ...
تاریخ انتشار: یکشنبه 13 اردیبهشت 1388 |
متهم سازی احمدی نژاد به استفاده از امکانات دولتی و جریان سازی از اقدامات عادی و جاری برای زیر سوال بردن عملکرد دولت نهم ، این روزها شدت گرفته است . |
دبیرکل جمعیت ایثارگران گفت: احمدینژاد مناسبترین گزینه برای استمرار گفتمان امام خمینی(ره) است. فضای امپراطوری خبری صهیونیسم علیه احمدینژاد شاخص مناسب دیگری برای ارزیابی است.
حسین فدایی دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی ظهر امروز با حضور در نشست انتخابات «چرا احمدینژاد؟» که به همت بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علومسیاسی دانشگاه تهران با مقایسه برخی از دستاوردهای دولت نهم دولتهای گذشته، اظهار داشت: با سهمیهبندی بنزین در دولت نهم روزانه بیش از 20 میلیون لیتر صرفهجویی داشتهایم، آمار تولید مسکن در دولت نهم به 1و نیم میلیون واحد در سال رسیده است، 20 میلیون تلفن واگذار شده و تعداد تلفن ثابت و همراه کشور به 45 میلیون سیده است، بیش از 2 و نیم میلیون شغل جدید در این دوران ایجاد شده است و در حوزه ورزش هم در این دوران 2634 پروژه اجرایی شده است.
وی ادامه داد: ارزش صادرات غیر نفتی در سال 86 به بیش از 15 و نیم میلیارد دلار رسیده است، رشد تولید نالخالص داخلی در سال 85 به 3/5 درصد رسیده است و سرمایهگذاری هم در دولت نهم تا 1/8 درصد افزایش داشته است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت نهم در زمینه خصوصیسازی هم گامهای موثری برداشته است، تصریح کرد: دستیابی به چرخه سوخت هستهای، تولید داروهای کنترل ایدز، سرطان و بیماریهای مختلف دیگر، در آزمایش داروهای بیماریهای صعبالعلاج، تولید موشکها، ماهواره و زیردریایی، ساخت تجهیزات جدید دفاعی و نظامی و... تنها گوشهای از دستاوردهای بزرگ و گسترده دولت نهم است.
فدایی با بیان اینکه ذکر این موارد فقط برای تسهیل مقایسه عملکردی دولتهای مختلف انجام میشود، افزود: علیرغم این اقدامات، رسانههای زنجیرهای میخواهند کارهای مثبت دولت را نادیده گرفته و آنها را انکار میکنند.
وی در ادامه با اشاره به رویکردهای دولت نهم اظهار داشت: خدمتگزاری، عدالتطلبی، سادهزیستی، مردمیبودن، توجه به محرومین، رویه ضداشرافی، توجه به توسعه، شجاعت در تصیمگیری، استکبارستیزی، مبارزه با فساد، افزایش اتحاد ملی و انسجام اسلامی، خودباوری، تحقق فرهنگ توانستن، توسعه فرهنگ پایداری، ایستادگی در مقابل مفاهیم نادرست جهانی برخی از مختصات رویکردی دولت نهم است.
دبیر کل جمعیت ایثارگران با تاکید بر اینکه مخالفت جدی دولت در مقابل قدرتهای استکباری، امتیاز ویژه دولت نهم بوده است، گفت: تحلیل شرایط بینالمللی نشان میدهد که شکلگیری این جریان باعث ایجاد و تثبیت فرهنگ پایداری در ملتهای آزاده جهان شده است که قابل مقایسه با دولتهای گذشته نیست.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه فضای امپراطوری خبری صهیونیسم جهانی علیه جمهوری اسلامی و شخص احمدینژاد شاخص مناسب دیگری برای ارزیابی دولت نهم است، ادامه داد: در سالهای گذشته چالشهای جدی برای تحقق برنامههای بینالمللی کشور وجود داشت که در دولت نهم با شجاعت و درایت رئیس جمهور به مواضع خود نزدیکتر شدهایم، اگر روزی میخواستند با فشار مراکز آزمایشگاهی هستهای ما را تعطیل کنند اما امروز بیش از 7 هزار سانتریفیوژ تولید کردهایم.
وی افزود: در حوزه داخلی یک جریان افراطی و انحرافی قدرتطلب با تمام ظرفیت به دنبال کارشکنی علیه دولت بوده و با ارائه آمار غیرواقعی و سیاهنمایی در پی ایجاد یأس در بین مردم است تا ثابت کند شرایط کشور بحرانی است در حالی که وضعیت کنونی کشور در اوج اقتدار و امنیت ملی است.
فدائی ادامه داد: چالش دینگریزی مردم، چالش گسست بین نسلها، چالش بین حاکمیت، چالش بین ملت و حاکمیت که در دولتهای گذشته به صورت لحظهای در کشور پمپاژ میشد، چالشهای کاذبی بودند که با عملکرد مثبت دولت نهم به فرصت تبدیل شده است و زنده شدن نام و یاد امام و ارزشهای انقلاب در این دوران قابل مقایسه با قبل نیست که مهمترین دستاورد دولت نهم است.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه تمام این موارد نشاندهنده عیوبی است که مخالفان برای دولت نهم ساحتهاند، اظهار داشت: یکی از عیبهای اساسی احمدینژاد پرکاری و تلاش شبانهروزی وی میباشد که برخی همکاران او را از قافله دولت عقب انداخته است همچنین سرعت و شتاب احمدینژاد به قدری زیاد است که بسیاری از مسئولین را خسته کرده است.
دبیرکل جمعیت ایثارگران با اشاره به ادعای یکی از مسئولین دولتهای گذشته در خصوص اینکه باید با مردم فرق داشته باشیم، گفت: مسئولین دولت نهم برای ورزش به اسکی روی آب نمیروند.
وی شجاعت در تصمیمگیری را عیب دیگر احمدینژاد دانست و گفت: کارهای کارشناسی دولت که با همه سلایق مختلف، اجرایی بودن آنها محرز شده است مورد انتقاد قرار میگیرد اما احمدینژاد علیرغم هزینهها و عواقبی که اجرای این امور درپی دارد تن به اجرای آنها داده است.
فدایی به شجاعت در عرصه بینالمللی و ایستادگی در مقابل هنجارهای ظالمانه استکبار جهانی در دولت نهم اشاره کرد و گفت: در گذشته هنجارهای فرهنگی و ارزشی ملت که منبعث از فرهنگ اسلام بود را ساختارشکنی کرده و از آنها عبور کردند، در حالی که احمدینژاد از هنجارهای ظالمانه حاکم بر جهان عبور میکند.
دبیرکل جمعیت ایثارگران تأکید کرد: تمام این موارد ما را به این جمعبندی میرساند که احمدینژاد مناسبترین گزینه برای استمرار گفتمان امام است.
فدائی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در خصوص تشابه خصوصیات احمدینژاد و موسوی که سبب عدم شفافیت فضای انتخاباتی گشته است، گفت: ما در مقام نقد دیگران نیستیم و تنها به اثبات خود میپردازیم، اولاً که مدیریت دهه نخست انقلاب قابل ارزیابی با مدیریت دهههای دوم و سوم نیست، چون فضای معنوی، فرهنگی حاصل از دفاع مقدس و حمایت گسترده امام از مسئولین به اعتبار شکلگیری نظام سبب ایجاد شرایط ویژه در آن دوران بود، پس نمیتوان مدیریت آن دوران در دستمایه ارزیابی شخصی مدیران آن زمان قرار داد.
وی افزود: در دوران دفاع مقدس بحث توان و ظرفیت افراد مطرح نبود چون همه با تمام توان در صحنه حاضر بوده و درپی دفاع از انقلاب بودند، حال اگر کسی درپی مصادره آن دوران برای اثبات مدیریت خود باشد به ملت جفا کرده است.
دبیرکل جمعیت ایثارگران با بیان اینکه مدیران آن دوران را نمیتوان در مقام ارزیابی عملکردی بررسی کرد ادامه داد: دستاوردهای دوران دفاع مقدس به ظرفیت عمومی ملت وابسته بود ولی در دورههای بعدی توانایی فرد در مدیریت جامعه بخوبی قابل اندازهگیری و مقایسه است.
فدائی با بیان اینکه تنها راه ارزیابی ملت بررسی مسئولیتهای اجرایی و رویکردهای افراد در دو دهه اخیر میباشد، اظهار داشت: موسوی در این دو دهه مسئولیت اجرایی قابل ذکری نداشته است، پس در این مورد سکوت میکنیم و در حوزه رویکردی هم ایشان حضور فعالی نداشتند و جایی برای مقایسه باقی نگذاشتهاند.
وی افزود: ایشان حتی در مقاطع حساس مثل کوی دانشگاه و توهین به آرمانها و ارزشهای اسلامی و انقلابی هیچ موضعی نگرفتند پس مثل هندوانه سربسته است که قضاوت شفاف را غیرممکن میکند.
دبیرکل جمعیت ایثارگران در پاسخ به سوال دیگری پیرامون برخی انتقادات مطرح از دولت از جمله 300 میلیارد دلار گمشده، گفت: دستگاههای نظارتی مثل دیوان محاسبات در کشور وجود دارند که قبل از مجلس هفتم گزارشهای آنها با تأخیر 5 تا 6 ساله ارائه میشد اما در مجلس هشتم این دیوان در یک فاصله زمانی کوتاه 3 گزارش در خصوص تفریغ بودجه سالهای 85، 86 و 7 ماهه اول سال 87 ارائه کرد که این گزارش تنها گزارش بخش حسابرسی دیوان محاسبات بوده است.
وی با بیان اینکه در دولتهای مختلف همواره گزارشهای ارائه شده دچار اختلافات نجومی در ارقام بوده است، ادامه داد: گزارش دیوان محاسبات زمانی قابل استناد است که مرجع نهایی رسیدگی آن، یعنی بخش دادستانی حکم آن را صادر کند که آن هم قابل تجدیدنظر است، اما این گزارش این مراحل را طی نکرده و استناد به آن جایگاه عمومی ندارد.
نماینده مردم تهران در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که تداوم دولت نهم را سبب انسداد نظام میدانست، اظهار داشت: برخی روزنامهها در دولت نهم بیشترین و غیرمنصفانهترین اتهامات را به دولت و احمدینژاد وارد کردهاند، شما میتوانید به مقایسه این دوران با سالهای گذشته که شعار توسعه سیاسی مطرح شده بود بپردازید، کسانی که چنین حرفی را میزنند فقط لازم است روزنامهها را تحلیل کرده و میزان نقدها و تخریبها را مقایسه کنند.
فدائی در پاسخ به سوالی دیگر پیرامون مشکلات اقتصادی نظیر تورم گفت: عملکرد دولت نهم کاملا مشخص و غیرقابل انکار است اما مشکل اقتصاد کشور یک مشکل ساختاری است، اقتصادی که مبتنی بر درآمدهای نفتی باشد و حجم زیاد فعالیتهای دولتی امکان رقابت به بخش خصوصی را ندهد و با یارانهها اداره شود سرانجام به گرانی قیمت کالا و خدمات میانجامد و فضای شفاف برای رقابت اقتصادی را از بین میبرد.
وی افزود: اقتصاد ما تجاری و بازرگانی نیست و بیشتر به جنبه تولیدی و ساختاری توجه دارد، تحلیلگران اقتصادی هم برای حل معضلات اقتصاد کشور بیش از توجه به تخصص، رفتارهای سیاسی را در پیش میگیرند که همین مشکلات ساختاری امکان اصلاح اقتصاد کشور را دشوار کرده است ولی احمدینژاد با جسارت و قدرت به این عرصه هم وارد شده که میتواند راهگشا باشد.
وی با تأکید بر اینکه مشکلات اقتصادی کشور با اقتصاددانان ناتوان و ترسو حل نخواهد شد، گفت: موضوع هدفمند کردن یارانهها که احمدینژاد با شجاعت در آن وارد شده میتواند بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را حل کند و باید به این جراحی بزرگ در اقتصاد ملی تن دهیم.
دبیرکل جمعیت ایثارگران در خصوص عملکرد بینالمللی دولت نهم با اشاره به اجلاس ژنو تصریح کرد: در دولت گذشته در حالی که نماینده کشور در پاریس، نمایندگان غرب را تهدید میکرد که مجلس پروتکل الحاقی را لغو خواهد کرد، مجلس ششم با طرح سه فوریتی درپی تصویب پروتکل بود که این جز خواری و ذلت برای ملت نیست.
فدائی با مقایسه رویکردهای دولت نهم با سالهای گذشته اظهار داشت: احمدینژاد با رفتار شجاعانه خود فرهنگ پایداری را در جهان تثبیت کرد.
نماینده مردم تهران در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در خصوص حذف مدیران با سابقه در دولت نهم تأکید کرد: آمار تغییرات مدیران از رتبه مدیرکل به بالا در دولت نهم موجود است و مقایسه آن با گذشته همه چیز را مشخص میکند، در دولت گذشته حتی سرایدار مدرسه را هم عوض کردهاند.
وی در خصوص سهام عدالت و طرح شبهه گداپروری در دولت نهم اظهار داشت: بازگرداندن اموال انباشته شده توده ملت به آنها به صورت کارآمد نمیتواند کار بدی باشد، در حالی که در دولتهای گذشته مطرح میشد که برای توسعه اقتصادی باید سرمایهدارها را سرمایهدارتر کرد تا در سایه آن محرومان هم به نان و نوایی برسند، آنها انباشت سرمایه در یک طبقه خاص را بد نمیدانستند و حتی راه توسعه را همین میخواندند.
وی افزود: رسیدگی به محرومان در توجه به تأمین اجتماعی، پرداخت سهام عدالت و حتی پرداخت نقدی است که در دولت نهم پیگیری میشود.
فدائی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون سازمان مدیریت اظهار داشت: بزرگترین مانع برنامههای اجرایی کشور سازمان مدیریت بود که این مشکل در زمانهای مختلف وجود داشت، کتاب مبانی نظری برنامه چهارم راه نجات اقتصاد ملی کشور را حل شدن اقتصاد کشور در هنجارهای قدرتهای جهانی دانسته بود که این برآیند ایدههای لیبرال دموکراسی است، مدیرانی که سوابق آنها به 30 سال هم میرسید در سالهای گذشته چه نسخه شفابخشی برای اقتصاد بیمار کشور نوشتند؟
فدائی در خصوص کاندیداتوری محسن رضایی و احتمال کاهش آرای احمدینژاد اظهار داشت: اگر نامزدهایی که نفی کننده احمدینژاد هستند، زیاد شود فرصت تبلیغاتی برای احمدینژاد کم میشود که این ناعادلانه است، از سویی اگر این افراد متعلق به جریان اصولگرایی هستند نباید به ریزش رأی احمدینژاد کمک کنند.
دبیرکل جمعیت ایثارگران در خصوص مواضع موسوی پیرامون حضور احمدینژاد در اجلاس دوربان گفت: هر اقدامی که هنجارهای ظالمانه بینالمللی را بشکند قابل تحسین است و ما به رفتار احمدینژاد افتخار میکنیم، اسلام دین حق است و ملت ایران و هویت آنها نجاتبخش برای جهانیان است حال اگر برخی فکر میکنند میتوانند با پنبه سرببرند و به اهداف خود برسند ما یادآوری میکنیم که این نظریه قبلا تجربه خود را پس داده است.
فدائی در خصوص نگرانیهای موجود پیرامون تخلفات انتخاباتی و تلاش برای تشکیل کمیته صیانت از آراء گفت: این ادامه همان جریانی است که میخواهد وضعیت کشور را بحرانی جلوه دهند تا یک موضوع غیرواقعی را در کشور پیگیری کند.
فدائی با بیان اینکه دروغها گاهی به قدری بزرگ هستند که نمیتوان آنها را قبول کرد، اظهار داشت: کشور در بهترین شرایط موجود قرار دارد ولی برخی میخواهند با القای تخلفات انتخاباتی، ابتدا بحرانهای ساختگی خود را پیگیری کرده و ضمنا بهانهای هم برای شکست بعد از انتخابات داشته باشند.
وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: امروز برای آمریکا تغییر نه یک انتخاب بلکه یک ضرورت است.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، منوچهر متکی وزیر خارجه کشورمان عصر امروز دوشنبه با حضور در دانشگاه تربیت مدرس به تشریح عملکرد سیاست خارجی دولت نهم پرداخت.
وی در ابتدا با حضور بر سر مزار شهدای این دانشگاه و با نثار تاج گل، به مقام شهدای هشت سال دفاع مقدس ادای احترام کرد.
وزیر خارجه در خصوص روابط ایران و آمریکا، با بیان اینکه اینگونه نیست که ما یک استراتژی را برای دشمنی دائمی بین دو کشور تعریف کرده باشیم، خاطرنشان کرد: ما عملکردهای آمریکاییها را در مقاطع مختلف مورد نقد قرار داده و اگر در این عملکردها تغییر دهند، از آن استقبال میکنیم.
متکی با اشاره به روی کار آمدن دولت باراک اوباما در آمریکا و اظهارنظرهای این دولت در حدود یک صد و چند روز از آغاز فعالیتش، اظهارداشت: ما با دقت و احترام این دیدگاهها و مواضع را رصد و مورد بررسی قرار میدهیم.
وزیر خارجه اضافه کرد: در لحن و ادبیات واشنگتن تلاشی آغاز شده که تغییراتی داشته باشند و ما در این ارتباط از تغییر لحن و ادبیات استقبال میکنیم.
متکی با بیان اینکه همه مردم در هر جای دنیا از تغییر به سوی بهبود استقبال میکنند، یادآور شد: زمانی تغییرات در حوزه کلام و لحن و ادبیات است، مردم گرچه استقبال میکنند ولی قضاوت نمیکنند و قضاوت خود را بر سیاستهای عملی و عملکردهای مجریان و دولتها قرار میدهند و ما نیز از این قاعده مستثنی نیستیم.
وی خاطرنشان کرد: آنچه که فکر میکنیم توجه دولتمردان آمریکا به آن ضروری است، این است که تغییر امروز یک ضرورت در مناسبات جهانی و بینالمللی است. به دلیل تولید آگاهیها و بنبست سیاستهای اعمالی از سوی دیگر ضرورت ایجاد تغییر در نگاه، سیاستها و عملکردها امروز در حوزههای مختلف مشهود است.
به گفته وزیر خارجه اگر سیاستی به مدت هفت سال تعقیب شود اما هیچ یک از سیاستهای مطرح شده محقق نشود، هر تحلیلگری به این نتیجه میرسد که جایی یا جاهایی از سیاست اعمالی دچار نقصان و اشتباه است و در مسیر نادرستی قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: امروز برای آمریکا تغییر نه یک انتخاب بلکه یک ضرورت است.
وزیر خارجه با بیان اینکه آقای اوباما این گونه وانمود میکند که پیام ضرورت این تغییر را دریافت کرده، خاطرنشان کرد: آقای اوباما در مراسم تحلیفش بیان کرد که در حوزههای سیاست داخلی و همچنین سیاست خارجی بیاعتمادی حاکم شده است.
متکی بیاعتمادی را ناشی از نوعی نگاه به عملکردها دانست و گفت: ایشان اعتراف صریح خود را نسبت به ناکارآمدی سیاستهای اتخاذ شده دولت و دولتهای پیشین آمریکا بیان میکند.
وی در ادامه سخنان خود در خصوص سخنرانی احمدینژاد در اجلاس دوربان 2 در ژنو خاطرنشان کرد: در سال 1994 بالاخره تلاشهای ضد آپارتاید در آفریقای جنوبی به ثمر رسید و دولت نژادپرست این کشور سرنگون و مردم این کشور صاحب و حاکم و دخیل در تصمیمسازیهای کشورشان شدهاند. مردم آفریقای جنوبی به پاس حمایتهای به عمل آمده در دنیا از مبارزاتشان طلایهدار حرکتی شدند که در مقابل نژادپرستی بایستند و این در فاصله کوتاهی به فرهنگ جهانی تبدیل و آفریقای جنوبی میزبان اجلاس بینالمللی شد که نه فقط دولتها بلکه سازمانهای مردم نهاد نیز در دوربان جمع شده و نژادپرستی را تقبیح کرده و بر ضرورت از بین بردن آن در کلیه اشکالش تاکید کردند.
وی با اشاره به موضوع مترادف دانستن رژیم صهیونیستی با نژادپرستی در اجلاس دوربان 1 در سال 2001 خاطرنشان کرد: از سال 2001 حامیان رژیم صهیونیستی به دنبال سازوکارهایی گشتند که از این رژیم اتهامزدایی کنند. همپیمانان این رژیم در سازمان ملل با گفتگوهای سیاسی، حرکتهایی را آغاز کردند و زمانی زمزمه بازنگری و پیگیری مباحث دوربان 1 مطرح شد اعلام کردند که نشست دوربان 2 برای چیست و این نشست نباید برگزار شود و اگر بار دیگر موضوع رژیم صهیونیستی مطرح شود در آن شرکت نخواهیم کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه در طی 4 سال گذشته هرگز این رژیم اینگونه به فقدان مشروعیت دچار و مورد سوال قرار نگرفته بود، اظهار داشت: در پی حمله رژیم صهیونیستی به لبنان و غزه فضای ضد صهیونستی در دنیا تشدید شد و در چنین فضایی غربیها اعلام کردند ما این اجلاس را تحریم میکنیم.
در طول این مدت 2 قطعنامه را در مجمع عمومی سازمان ملل ارائه و سعی کردند تصویب کنند با این مضمون که نباید هولوکاست را انکار کرد.
وزیر خارجه اضافه کرد: اینکه یک نویسنده فرانسوی، یک مقام اتریشی، یک معلم سوئدی و .. را به جایگاه فرا میخوانند به خاطر اینکه اظهاراتی را بیان کردهاند که رژیم صهیونیستی از آن خوشنود نیست، ایجاد لرزه در پایههایی است که خودشان از زمان رنسانس تاکنون مولد آن بودهاند.
وزیر خارجه کشورمان حضور جمهوری اسلامی در بالاترین سطح این اجلاس را دارای تاثیرگذاری بیشتری خواند.
وی در ادامه به انتقاد رئیس مجمع عمومی سازمان ملل از دبیرکل این سازمان به خاطر انتقاداتی که بان کی مون به سخنان احمدینژاد وارد کرد، اشاره کرد و افزود: حمایتهای چشم و گوش بسته از یک رژیم با تاریخچه 60 ساله جنایت دیگر قابل تداوم نیست.
متکی اضافه کرد: امروز در آمریکا کسانی این موضوع را مطرح میکنند که چرا آمریکا باید منافعش را به اسرائیل گره بزند و از دیگر سو در کشورهای اروپایی نیز مردم این سوال را مطرح میکنند که صهونیستها چقدر جمعیت ما را تشکیل میدهند و چرا 50 تا 100 برابر ظرفیت صهیونیستها بر مراکز رسانهای و سیاسی کشورهای ما سلطه دارند.
متکی اجلاس ژنو را نقطه عطفی خواند که طراحیهای حساب شده چند ساله حامیان رژیم صهیونیستی را نقش بر آب کرد.
میرحسین موسوی در پاسخ به سئوالی در خصوص اینکه آیا سازمان مجاهدین را مشروع دانسته و این سازمان را به رسمیت میشناسید یا نه؟ گفت: ضمن استقلال خود، از حمایت سازمان مجاهدین انقلاب استقبال کرده و این سازمان رسمیت دارد.
میرحسین موسوی داوطلب کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم در ادامه سخنان خود در دانشگاه بابلسر با اشاره به مصوبههای هیئت دولت در سفرهای استانی گفت: مصوبات سفرهای استانی دولت گذشته نه تنها مشکلات را برطرف نمیکند، بلکه تعهدات دولت را در مقابل مردم افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه تعهدات دولت در مقابل مصوبات اجرایی نشده است، افزود: یقین دارم که دولت قادر نیست تعهدات مصوب خود را در استانها اجرایی کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که خط و مشی اقتصادیتان را چه زمانی مشخص خواهید کرد، گفت: در بیانه انتخاباتی خود خط و مشی اقتصادیام را عنوان کردم، البته تا دو هفته آینده مسائل مربوط به موضوعات اقتصادی را در اختیار مردم قرار خواهم داد.
موسوی در پاسخ به این سوال که آیا در صورت رئیس جمهور شدن، خاتمی در کابینه شما قرار خواهد داشت یا نه؟ پاسخ داد: آقای خاتمی عزیز و برادر من است و از اوایل انقلاب در کنار وی کار کردهام و هیچوقت خودم را از وی جدا ندانسته و جدا نخواهم دانست. در خصوص حضور در کابینه به ایشان جسارت نمیکنم و پیشنهاد کابینه نمیدهم. البته ایشان دارای شان بسیار بالای بینالمللی است و معتقدم میتواند در خصوص مسائل بینالمللی به کشور کمک کند. البته هر کجا که خود ایشان بخواهد میتواند به دولت کمک کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: تخریب شخصیتها در کشور موجب آسیبهای فراوانی به کشور شده و البته این تخریبها برای برخی از دولتمردان ما بسیار زیاد صورت گرفته است.
موسوی با بیان اینکه شعار اصلی بنده قانون اساسی است، بیان داشت: هر گونه مسئله و مشکلی که داشته باشیم باید آن را در چارچوب قانون اساسی حل کنیم و به این مسئله معتقدم و تمامی اعمال خود را با قانون اساسی هماهنگ خواهم کرد.
وی یادآور شد: با طیف وسیعی از جامعه دولت آشنا هستم ولی حرف و موضع من همانی است که اعلام کردم و به آن بیانیه خود پایبند هستم و در تصمیمگیریها قطعا استقلال رای خود را خواهم داشت.
این دواطلب کاندیداتوری ریاست جمهوری دوره دهم با اشاره به امنیت انسانها در جامعه خاطرنشان کرد: مهمترین مسئله برای دولت این است که انسانها در جامعه امنیت داشته باشند و دولت برای امنیت آنها تلاش کند و تنها امنیت دولت کافی نیست. یکی از مهمترین هدف بنده ایجاد آزادی و ترس از رهایی از نیاز بوده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه عقلانیت در سیاستگذاریها، مهمترین مسئلهای است که متاسفانه فراموش شده،خاطرنشان کرد: مجبوریی برای سیاستگذاریها به عقل رجوع کنیم و به عقلانیت احترام بگذاریم؛ چرا که عقلانیت جزئی از افکار و اعتقادات مکتب اهل تشیع است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دغدغه امروز شما جمع کردن گشت ارشاد است و اگر گشت ارشاد جمع شود مشکلات کشور حل میشود؟ پاسخ داد: اگر نرخ تورم امروز که 25 درصد است به 50 درصد تبدیل شود، حتی اگر کل استان مازندران پر از اتومبیلهای گشت ارشاد شود، نمیتوانیم با بداخلاقیهای اجتماعی مقابله کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: گشت ارشاد باید در مقابل اوباش موضعگیری کند نه اینکه خانمی را از شوهرش جدا کند و یا به آن بیاحترامی کنند که این عمل را خلاف اعتقاداتم میدانم.
موسوی بیان داشت: متاسفانه ما مشکلات اجتماعی کشور را از ریشه حل نکرده و انتظار داریم با گشتهای ارشاد مشکلات حل شود بر همین دلیل با صراحت میگویم که با این امر مخالفم.
وی در خصوص رابطه با آمریکا افزود: در کشور کارهای نیستم که صحبت از رابطه با آمریکا کنم، باید از کسانی بپرسید و سوال کنید که نامه تبریک برای رئیسجمهور آمریکا میفرستند. از من سوال کردند که آیا ادبیات اوباما را تغییر یافته میبینید یا نه، پاسخ دادم بله ادبیات اوباما تغییر کرده و اگر این تغییر عملی شود با آمریکا ارتباط برقرار خواهد شد.
این کاندیدای داوطلب ریاست جمهوری دوره دهم بیان داشت: در سیاستها دچار دوگانگی شدهایم برخیها صحبت از هولوکاست میکنند و برخیها از دوستی با اسرائیل حرف میزنند. حرف بنده این است من با این سیاستهای دوگانه مخالفم.
وی در خصوص حقوق زنان پاسخ گفت: معتقد به رفع تبعیض در خصوص زنان هستم و همین طور مخالف لایحه چند همسری، و اعلام میکنم اگر رئیسجمهور شوم لایحه چند همسری را از مجلس پس خواهم گرفت.
موسوی ادامه داد: بنده با هر برخوردی که آزادیهای دانشجویی را کم و محدود کند، مخالف هستم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که آیا پدر شما مخالف حضور شما در سیاست است یا نه؟ پاسخ گفت: پدر بنده مخالف حضور من در عرصه سیاست نیست و درعین حال همواره به ایشان احترام میگذارم.
موسوی در پاسخ به این سئوال که جامعه مدرسین در بیانیه سازمان مجاهدین را مشروع ندانسته، آیا شما با این نظر مخالف هست یا نه؟ اظهار داشت: جامعه مدرسین قابل احترام است،اما باید به این مسئله توجه کنیم که چرا جامعه مدرسین بیانیه سیاسی میدهد و البته آنها نظر فقهی نمیدهند.
وی اضافه کرد: جامعه مدرسین نظر فقهی نمیدهد و بنده درخصوص سازمان مجاهدین باید بگویم ضمن استقلال خودم از حمایت سازمان مجاهدین استقبال میکنم و با صراحت میگویم سازمان مجاهدین رسمیت دارد.
موسوی در پاسخ به این سوال که آیا دولت نهم حتی یک نکته مثبت هم ندارد که شما آن را بازگو نمیکنید و فقط از دولت انتقاد میکنید، تصریح کرد: نکات مثبت دولت نهم را صدا و سیما و رسانهها 24 ساعته اعلام میکند و با این شرایط لازم نمیدانم وقت خود را در این جهت هدر دهم.
موسوی ادامه داد: خودم را بسیجی میدانم البته یک بسیجی واقعی؛ زیرا بسیجی واقعی مدافع ناموس مردم، مطیع ولایت، پایبند به قانون اساسی و پاسدار صندوقهای آرای ملت است.
موسوی در پاسخ به سوال نماینده دفتر تحکیم وحدت طیف علامه که پرسید جمهوری اسلامی تواناییهای دموکراسی دارد، اما بیشتر توان جمهوری اسلامی در راستای دیکتاتوری است، آیا شما موافق این هستید یا نه؟ خاطر نشان کرد: قطعا نمیتوانم با نظر شما موافق باشم، چون به قانون اساسی معتقدم و نمیتوانم از قانون اساسی عبور کنم؛ چرا که خون شهیدان را در مناطق مختلف دیدهام .