خبرگزاری فارس: رئیسجمهور تاکید کرد: پیش از انتخابات در جلسهای این موضوع را تشریح خواهم کرد که چرا عدهای بدون سند، هجمهای کم سابقه علیه دولت انجام میدهند و هر اتهامی را مطرح میکنند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمود احمدینژاد رئیسجمهوری پیش از ظهر امروز چهارشنبه پس از پایان جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران حاضر شد و با اشاره به مهار نوسانات شدید قیمتها گفت: طبق برنامه، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی وضعیت کنترل قیمتها را دنبال میکنند و سرمایهگذاری نیز در حال طی کردن مسیر خود است.
وی یادآور شد: در حالی که تمام دنیا به دلیل بحران اقتصادی با توقف و رکود مواجه شده، در کشور ما همه برنامههای اقتصادی در حال اجرا است و دولت در کارگروههای تخصصی و بخشهای مختلف خود تصمیم گیریهای لازم را دنبال میکند.
رئیسجمهور افزود: از کشورهای گوناگونی که در طراز ما هستند، به ما مراجعه میکنند و علاقهمند به استفاده از تجربیات ما برای برخورد با مشکلات جهانی هستند.
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع انتخابات اظهار داشت: دولت به قانون و عهد خود پایبند است و اجازه نداده که موضوع انتخابات در روند کارهای دولت تأثیر داشته باشد.
وی با اشاره به سفرهای استانی دولت نهم که مورد سئوال خبرنگاری قرار گرفت، افزود: دولت در حال ادامه دادن سفرهای استانی خود است و تصمیمگیری در سفرهای استانی نیز ادامه دارد. در حال سفر به شهرستانهای استان تهران هستیم و قطعاً دولت حتی یک ثانیه مسیر خدمتگذاری را متوقف به موضوع انتخابات نخواهد کرد.
احمدینژاد گفت: در دورههای قبل، شش یا هفت ماه مانده به انتخابات و حتی چند ماه بعد از پایان انتخابات، کارها و حتی تصمیمگیری متوقف میشد اما اکنون همه مسئولان موظف به ادامه کارهای خود و عدم حضور در تبلیغات انتخاباتی هستند.
وی ادامه داد: بنده نیز نه مثل دیگران بلکه کمتر از دیگران فقط از همان ساعاتی که در رسانه مشخص میشود، استفاده میکنم و یکی دو کنفرانس خبری نیز خواهم داشت.
* سفر رهبر انقلاب؛ دلیل تعویق سفر استانی دولت
احمدینژاد در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه سفر دولت به سمنان به چه دلیلی لغو شده است، اظهار داشت: تعویق این سفر به دلیل همزمانی با سفر رهبری به کردستان بود و آن را به زمان دیگری موکول کردیم و آن را به عنوان آخرین سفر هیاتدولت قرار دادیم چون من نسبتی با این استان دارم و خواستم نشان دهم که سمنان نیز مثل بقیه استانها است و از آن جهت که مسئول دولت از آن استان است، امتیاز ویژهای ندارد؛ در دور اول سفر استانی نیز همین گونه بود و همشهریهای من هم این را پذیرفتند.
رئیسجمهور درباره شایعات دیگری از جمله استفاء رئیسبانک مرکزی که مورد سئوال خبرنگاری قرار گرفت، اظهار داشت: رئیس کل بانک مرکزی مطلقا استعفاء نداده و در این دولت، رفت و آمدها موضوعی عادی است که هر زمان نیز انجام شود درباره آن اطلاعرسانی خواهد شد.
احمدینژاد خواستار رعایت اخلاق و قانون در انتخابات شد و گفت: همه باید برنامههای خود را بگویند و از تخریب نیز دوری کنند چرا که تخریب کار آدمهای عاجز است و ما معتقدیم که هر انتخابات باید فضای فرهنگی کشور را یک گام به جلو ببرد.
رئیسجمهور ادامه داد: قانون منع کرده که یک فرد برای تبلیغ خود، دیگران را تخریب کند و اینکه میبینید دولت پاسخ نمیدهد به این معنا نیست که پاسخ ندارد اما نمیخواهد وارد شود.
وی ادامه داد: پیش از انتخابات در جلسهای این موضوع را تشریح خواهم کرد که چرا عدهای بدون سند، هجمهای کم سابقه علیه دولت انجام میدهند و هر اتهامی را مطرح میکنند؛ در عین حال ما ورود به بگو و مگوها را به صلاح کشور نمیدانیم چرا که نمیشود کار را حتی یک روز تعطیل کرد چه برسد به یک ماه.
یک استاد دانشگاه گفت:کاندیداها و حامیان ایشان بهتر است به جای تخریب دولت به توضیح و تشریح این برنامهها و کارنامه اقتصادی خود بپردازند هر چند با مراجعه به آمار و اطلاعات رسمی نقدهای جدی به عملکرد خود آنان وارد میباشد.
به نقل از روابط عمومی ستاد مردمی امتداد مهر در حمایت از دکتر احمدی نژاد ، صادق خلیلیان در نشست مشترک رابطین استانی و اعضای شورای مرکزی این ستاد، ضمن بررسی مقایسهای کارنامه اقتصادی دولتها، عملکرد اقتصادی دولت نهم را یکی از موفقترین بخشهای عملکرد این دولت عنوان کرد و اظهار داشت: مخالفان دولت با علم به این موضوع تلاش میکنند که با مسموم کردن فضای جامعه ضمن سیاهنمایی و ارائه آمار کذب به مردم این نقطه روشن را از دید مردم پنهان نمایند.
این استاد دانشگاه ضمن تاکید بر رعایت اخلاق اسلامی در تبلیغات کاندیداها، و حامیان ایشان گفت: برخی میخواهند با ارائه آمار و اطلاعات غلط و فریب مردم در انتخابات به پیروزی برسند و این موضوع در نقدهای اخیر برخی از کاندیداها و حامیان ایشان نسبت به دولت نهم به وضوح قابل مشاهده است.
خلیلیان افزود: کاندیداها و حامیان ایشان بهتر است به جای تخریب دولت به توضیح و تشریح این برنامهها و کارنامه اقتصادی خود بپردازند. هر چند با مراجعه به آمار و اطلاعات رسمی نقدهای جدی به عملکرد خود آنان وارد میباشد که تا به حال اینجانب قصد پرداختن به آن را نداشتهام.
این استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس تاکید کرد که به طور مثال به اقتصاد دولتی و کوپنی آقای موسوی و عملکرد ایشان انتقادات جدی وارد میباشد.
وی در ادامه با ارائه آماری در خصوص رشد تولید ناخالص داخلی کشور تاکید کرد:در زمان دولت آقای هاشمی هدف برنامه رشد 3/7 درصدی پیشبینی شده بود اما آنچه که در این دولت محقق گردید با احتساب نفت 9/5 درصد و بدون احتساب نفت 1/6 درصد میباشد این در حالی است که این ارقام در دوره آقای خاتمی با احتساب نفت 5/4 درصد و بدون احتساب آن 5 درصد میباشد.
خلیلیان ضمن تجدید از عملکرد دولت نهم افزود: در دولت آقای احمدینژاد با توجه به تعریف رشد 8 درصدی این دولت موفق به کسب رکود رشد 5/6 درصد با نفت و 1/7 درصد بدون نفت گردید.
وی رشد دوران مدیریت آقای موسوی را حدود 5/0 (نیم درصد) اعلام نمود که حکایت از رکود اقتصادی در این دوران دارد.
این استاد دانشگاه در بخشی دیگر از سخنان خود ضمن اشاره به هجمه تبلیغاتی مخالفان دولت در خصوص گزارش تفریغ بودجه دیوان محاسبات اظهار داشت: اولا تخلفی که گزارش دیوان محاسبات به آن اشاره میکند در واقع گردش مالی در حسابهای مختلفی وزارت نفت میباشد. ثانیا رقم یک میلیاردی در گزارش سال 86 در حالی است که طبق گزارش دیوان محاسبات میبایست در سال 83 مبلغ 34 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی توسط شرکت ملی نفت به حساب خزانه واریز میگردید که با تخلف 6 میلیاردی دلاری مبلغ 28 میلیارد دلار به حساب خزانه واریز گریده است. در واقع این یک نقطه مثبت و مهم در دولت نهم میباشدکه علیرغم وجود ساختار مالی و اداری که از دولتهای پیشین به ارث رسیده ،توانسته است با مدیریت مناسب این اختلاف حساب را از 6 میلیارد دلار به 1 میلیارد دلار در مدت بسیار کوتاهی تقلیل دهد.
خلیلیان افزود: منتقدان دولت در حالی به تخریب دولت نهم میپردازند که چشم خود را به مسائل مهمی مانند عدم ارائه جواب 1029 دستگاه دولتی در سال 83 به دیوان محاسبات کشور بستهاند.
وی با مقایسه رشد درآمد سرانه دولتهای قبل با دولت نهم، این دولت را در این حوزه نیز به عنوان موفقترین دولت معرفی نمود چرا که با رشد 9/4 درصدی درآمد سرانه توانسته است ضمن جبران کاهش این شاخص در دولت اصلاحات در این خصوص در میان دولتهای پس از انقلاب رتبه اول را به خود اختصاص دهد.
وی همچنین در ادامه ضمن ارائه آماری در خصوص شاخصهای اقتصادی در دولت نهم و مقایسه آن با دیگر دولتها در مجموع عملکرد اقتصادی دولت نهم را موفق و قابل دفاع توصیف نمود.
این استاد دانشگاه در پایان ضمن بیان این نکته که دفاع از عملکرد دولت دلیل بر عدم وجود اشکال و نادیده گرفتن نقاط ضعف نیست، تاکید کرد: با تقویت نقاط قوت و رفع مشکلات امیدواریم روند رشد اقتصادی کشور بیش از پیش تسریع یابد.
لازم به ذکر است پیش از سخنرانی خلیلیان، مسئول کمیته رسانه و روابط عمومی ستاد امتداد مهر در سخنانی به تشریح برنامههای ستاد پرداخت.
سیفی در بخشی از سخنان خود عملی نمودن نظر رئیس جمهور مبنی بر پرهیز از بداخلاقی انتخاباتی و تخریب کاندیداهای دیگر را اصلیترین محور فعالیتهای این ستاد عنوان نمود و اظهار داشت: اعضای این ستاد میبایست در مقابل موج گسترده دروغپردازی مخالفان دولت با تبلیغ اثباتی و تبیین دستاوردهای دولت نهم به آگاهسازی افکار عمومی بپردازد.
وی افزود: گفتمان نیروهای امام (ره) و انقلاب از چنان ظرفیت بالایی برخوردار است که نیازی به ورود عرصه تخریب و توهین به دیگر کاندیداها نباشد. هر چند که اطلاعرسانی بیوقفه در مقابل هجمه همه جانبه مخالفان دولت الزامی میباشد.
سیفی ضمن اشاره به موفقیتهای دولت نهم در پرتو عنایات الهی علیرغم کارشکنی گسترده مخالفان اظهار داشت: بیشک امکانات و قدرتهای مادی ما در مقابل رقبا قابل مقایسه نیست و آنچه که تا به حال سبب موفقیت گفتمان امام (ره) و انقلاب گردیده لطف و عنایت خداوندو تمسک به الطاف الهی و خلوص نیت نیروهای انقلاب در عمل به وظیفه الهیشان میباشد.
وی در پایان از رابطین استانهای ستاد خواست تا ضمن پرهیز از تفرقه با دیگر ستادهای مردمی حمایت از دکتر احمدینژاد همکاری نمایند.
در این نشست رابطین استانی ستاد در سخنانی به بیان پیشنهادات و ارائه تحلیل از فضای انتخاباتی استان محل سکونت خود پرداختند.
وزارت کار و امور اجتماعی موظف شد ضمن تکمیل ورزشگاههای کارگران قدس، نطنز، نجف آباد، خمینیشهر، لنجان، نائین، بادرود، مبارکه، فریدن، گلپایگان، استخر چهار باغ بالا، فلاورجان و اردستان، طرح های اشتغالزا در استان اصفهان را نیز با جدیت دنبال کند.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، دولت در راستای ایجاد زمینه های اشتغال و رفع بیکاری در سطح کشور، در دور دوم سفر استانی رئیس جمهور با اختصاص مبلغ 300 میلیارد ریال برای اجرای طرحهای اشتغالزا در استان اصفهان موافقت کرد.
هیئت وزیران در جلسه ای که در مرکز استان اصفهان تشکیل شد، وزارت کار و امور اجتماعی را موظف کرد با هماهنگی معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری نسبت به تجهیز مراکز ارتقای مهارت در شهرکهای صنعتی جی، امیرکبیر کاشان، سه راهی مبارکه، دهق و رازی شهرضا ، ایجاد ساختار تشکیلات مراکز جدید الاحداث آموزش فنی و حرفهای استان و اختصاص مبلغ سی میلیارد ریال برای تجهیز مراکز آموزش فنی و حرفهای استان در سالهای 1388 و 1389 اقدام کند.
بر اساس این مصوبه، وزارت کار و امور اجتماعی موظف شده است ضمن تکمیل استخر سرپوشیده قدس اصفهان و اختصاص مبلغ چهل میلیارد ریال برای تکمیل ورزشگاههای کارگران قدس، نطنز، نجف آباد، خمینیشهر، لنجان،نائین، بادرود، مبارکه، فریدن، گلپایگان، استخر چهار باغ بالا، فلاورجان و اردستان در سالهای 1388 و 1389، سیصد میلیارد ریال از محل منابع صندوق مهر امام رضا (ع) برای اجرای طرحهای اشتغالزا در استان در سال 1388 اختصاص دهد.
این مصوبه از سوی پرویز داودی معاون اول رییسجمهور به کلیه دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
س به نقل از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، بخش کشاورزی 23 درصد اشتغال، 14 درصد تولید ناخالص ملی، 31 درصد صادرات غیر نفتی و 94درصد نیاز غذایی کشور را تامین می کند، بنابراین هرگونه تحول در عرصه کشاورزی به طور ملموس شاخصهای مختلف اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.
نکته مهمتر از همه این که امروزه امنیت غذایی در هر کشور به ویژه در کشور جمهوری اسلامی ایران به خاطر شرایط خاصی که دارد از ارکان اصلی تامین امنیت ملی محسوب می شود. سرعت بخشیدن به روند خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک کشاورزی؛ توسعه اشتغالزایی به ویژه برای تحصیل کردگان رشته های کشاورزی، افزایش صادرات ؛ دانش محور کردن فعالیت ها در بخش کشاورزی و ساماندهی کلیه فعالیت ها در بخش از مهمترین برنامه ها و سیاست های وزارت جهاد کشاورزی در دولت نهم بوده است.
دراین مدت در سایه مجاهدت کشاورزان پر تلاش و همکاران وزارت جهاد کشاورزی علیرغم نارسایی و تنگناهایی که در تمامی این دوران وجود داشته و علیرغم بروز بی سابقه ترین خشکسالی و سرمازدگی در کشور در طول یک سال گذشته(1386) نه تنها بخش بزرگی از توفیقات پیش بینی شده در برنامه کاری وزارت جهاد کشاورزی محقق شده؛ بلکه در بسیاری از حوزه ها ، توفیقات و دستاوردهای بخش در حد فراتر از پیشبینیهای قبلی بوده است.
گندم:
بنابر این گزارش در بخش محصولات زراعی، میزان تولید گندم در سال زراعی 84-83 معادل 14 میلیون و 307 هزار تن بود که این میزان در سال زراعی 85-84 با 2.4 درصد رشد به رقم 14 میلیون و 633 هزار تن و در سال زراعی 86-85 با 8.5 درصد رشد به 15.8 میلیون تن رسید. به این ترتیب برای نخستین بار در طول 50 سال گذشته، شرایط لازم برای ورود ایران به جمع 12 کشور عضو باشگاه صادر کننده گندم جهان فراهم شد.
ولی متاسفانه در سال زراعی (87-86) به دلیل سرمازدگی و خشکسالی کم سابقه، لطمه سنگینی به بیش از 4 میلیون هکتار گندمزارهای دیم کشور وارد شد و تولید گندم کشور کاهش پیدا کرد.
برای درک این مسأله کافی است توجه شود در آذرماه سال گذشته، سطح سبز گندم دیم در کشور کمتر از نیم میلیون هکتار یعنی کمتر از یک پنجم سالهای عادی بود که بخش عمدهای از آن هم، قبل از رشد کافی و به اصطلاح قبل از رسیدن به مرحله پنجه زنی گرفتار سرمای شدید و طولانی شد و در ادامه نیز با خشکسالی شدید مواجه شد و از بین رفت و در نهایت با کاهش قابل ملاحظهای در امر تولید روبه رو شد.
البته با تدوین و اجرای برخی طرحهای ضربتی پیش بینی میشود تولید گندم کشور در فصل زراعی آتی روند رو به رشد خود را ادامه داده و خودکفایی در تولید گندم استمرار پیدا کند.
جو:
در این گزارش به نقل از وزارت جهاد کشاورزی آمده است: میزان تولید جو در سال زراعی 84-83 معادل 2 میلیون و 856 هزار تن بود که این میزان در سال زراعی 85-84 با 3.4 درصد رشد به رقم 2 میلیون و 956 هزار تن و در سال زراعی 86-85 به 3 میلیون و 850 هزار تن رسید که نمایان گر حدود 30 درصد رشد نسبت به سال قبل میباشد.
وضعیت تولید جو در سال زراعی گذشته نیز تا حدودی شباهت به وضعیت تولید گندم داشت و خشکسالی گسترده ، آسیب جدی به تولید جو در مزارع دیم وارد کرد و در مجموع تولید جو در کشور، نسبت به سال قبل در حدود یک میلیون تن کاهش پیدا کرد.
با این حال، حتی با وجود خشکسالی گسترده، تولید جو بیش از سال شروع کار دولت نهم بوده است.
برنج:
میزان تولید شلتوک برنج در سال زراعی 84-83 معادل 2 میلیون و 736 هزار تن بود که در سال زراعی 85-84، با 4.5 درصد کاهش به رقم 2 میلیون و 612 هزار تن رسید و در سال زراعی 86-85 باحدود 30 درصد افزایش به 3 میلیون و 386 هزار تن رسید .
در سال زراعی 87 - 86 نیز به رغم خشکسالی و کاهش 50 هزار هکتاری سطح زیر کشت، میزان تولید در همان سطح سال قبل به ثبت رسید.
در این رابطه یادآوری این نکته ضروری است که وسعت و شدت خشکسالی در استانهای شمالی کشور در سال زراعی گذشته به اندازهای بود که حتی بسیاری از برنج کاران منطقه کاهش 50 درصدی تولید را پیش بینی میکردند، اما با لطف خداوند و با اجرای یک سری برنامه های علمی و فنی ضربتی ، شالیزارهای منطقه از نابودی نجات پیدا کردند.
ذرت دانه ای:
میزان تولید ذرت دانه ای در سال زراعی 84-83 معادل یک میلیون و 995 هزار تن بود که در سال زراعی 85-84 با 8.5 درصد رشد به رقم 2 میلیون و 166 هزار تن و در سال زراعی 86-85 به رقم 2 میلیون و 663 هزارتن رسید.
این رقم در سال زراعی 87-86 به رغم خشکسالی شدید و 60 هزار هکتار کاهش سطح زیر کشت تغییر چندانی پیدا نکرد.
دانه های روغنی:
میزان تولید دانه های روغنی در سال زراعی 84-83 در حدود 550 هزار تن بود که در سال زراعی 85-84 با 11.6 درصد رشد به رقم 615 هزار تن و در سال زراعی 86-85 با اندکی کاهش به 611 هزار تن رسید.
متاسفانه در سال زراعی 87-86 به علت خشکسالی های گسترده و کاهش شدید سطح زیر کشت با کاهش تولید مواجه بودیم، ولی با اقدامات به عمل آمده و اصلاح استراتژی مرتبط با تولید دانههای روغنی پیش بینی می شود در سال زراعی جاری با افزایش قابل ملاحظه تولید این دانه های استراتژیک روبرو شویم.
خبرگزاری فارس: حضرت آیتالله خامنهای، انتخابات در ایران را در مقایسه با کشورهای مدعی دمکراسی، آزادتر و پرشورتر دانستند و افزودند: متأسفانه برخی دوستان بیانصاف با تکرار حرف دروغ دشمن، سلامت انتخابات را زیر سوال میبرند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار پرشور هزاران نفر از پرستاران، معلمان و کارگران سراسر کشور، این سه قشر را مهمترین و تأثیرگذارترین قشرهای جامعه خواندند و با تبیین نقش بی نظیر و تعیین کننده ملت در "انتخاب مسئولان مختلف و عرصه مدیریتی کشور " فرمودند: برغم تلاش دشمن برای خدشه دار جلوه دادن انتخابات در جمهوری اسلامی ایران، ملت بزرگ ایران، با حضور پرشور و صمیمانه خود در انتخابات ریاست جمهوری، انتخاباتی می آفریند که دشمن را خشمگین کند.
ایشان با یادآوری انتخابات نمایشی و فرمایشی حکومتهای وابسته قبل از انقلاب افزودند: پادشاهان مستبد قاجار و پهلوی، کشور را مِلک خود و ملت را رعیت خود می دانستند و در غیاب حضور مردم هرآنچه دستگاه قدرت اراده می کرد از صندوقهای رأی درمی آمد اما انقلاب اسلامی، ورق را بکلی برگرداند و "مردم " را روی کار آورد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به نقش تعیین کننده رأی و اراده مردم در قانون اساسی برای انتخاب مستقیم یا غیرمستقیم همه مسئولان کشور خاطرنشان کردند: این روند در تمامی سی سال اخیر با قوت و قدرت ادامه یافته اما دشمنانی که منافع نامشروع آنان در ایران قطع شده است، با نادیده گرفتن یا انکار پدیده مبارک و با ارزش حضور مردم در مدیریت کشور، همواره تلاش کرده اند به انتخابات ایران خدشه وارد کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای، انتخابات در ایران را در مقایسه با کشورهای مدعی دمکراسی، آزادتر و پرشورتر دانستند و افزودند: با حضور پرانگیزه مردم، همواره انتخاباتی سالم، متقن و خوبی در ایران برگزار شده اما متأسفانه برخی دوستان بیانصاف و کسانی که جزو ملت هستند و توقع دارند مردم به آنها توجه کنند، با ناسپاسی، علیه ملت حرف می زنند و با تکرار حرف دروغ دشمن، سلامت انتخابات را زیرسوال می برند.
رهبر انقلاب اسلامی سلامت همه انتخابات گذشته را نتیجه زحمات مسئولان و ملت برشمردند و افزودند: در یکی دو انتخابات، شبهاتی برای عده ای پیش آمده بود اما تحقیق و بررسی دقیق نشان داد که خدشه ای به آن انتخابات هم وارد نیست.
حضرت آیت الله خامنه ای با یادآوری نتایج برخی انتخابات گذشته یادآوری کردند: مکرر اتفاق افتاده است که نتیجه انتخابات به ضرر جناحی که روی کار بوده تمام شده است، پس چگونه ممکن است کسی انتخابات در ایران را زیر سوال ببرد.
رهبر انقلاب اسلامی در جمعبندی این بخش از سخنانشان تأکید کردند: انشاءالله همه ملت ایران، به کوری چشم دشمنان، و با شور و علاقه و صمیمیت در انتخابات ریاست جمهوری، به پای صندوقهای رأی می آیند و انتخاباتی می آفرینند که دشمن را خشمگین کند.
ایشان در بخش دیگری از این دیدار معلمان، پرستاران، و کارگران را مهمترین قشرهای جامعه دانستند و خاطرنشان کردند: معلمان آموزش و پرورش، امانتدار فرزندان ملت و سازنده اصلی شخصیت و شاکله فرزندان همه مردم هستند و این نقش استثنایی، نشان دهنده ارزش بسیار والای معلم است.
رهبر انقلاب اسلامی، جامعه، دولت و همه مسئولان را به قدرشناسی نقش معلم توصیه کردند و افزودند: معلمان نیز باید قدر و منزلت خود را بشناسند و کار خود را موهبتی الهی بدانند.
حضرت آیت الله خامنه ای، ایجاد تحول عمیق در نظام آموزش و پرورش را مهمترین اولویت و مسئله خواندند و با انتقاد از ماهیت تقلیدی و کهنه بودن نظام کنونی افزودند: برای تحول در نظام آموزش و پرورش باید سنتها و نیازهای کشور را اصل قرار دهیم و از تجربیات دیگران حداکثر استفاده را ببریم اما از الگوبرداری و تقلید از کشورهای غربی، کاملاً بپرهیزیم.
ایشان با اشاره به جایگاه مهم ایران در دنیای پرآشوب کنونی، موقعیت کاملاً با ثبات و مطمئن داخلی را فرصت مناسبی برای انجام دادن کارهای مهم از جمله ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش دانستند و افزودند: بررسی های خوبی که دولت در این زمینه انجام داده باید اجرایی شود و این کار به شجاعت، ابتکار و خوش فکری نیاز دارد.
رهبر انقلاب اسلامی، اهمیت دادن به "موضوع پرورش " را بسیار ضروری برشمردند و خاطرنشان کردند: لوح آماده ذهن کودک فقط با آموزش ساخته نمی شود بلکه پرورش لازم دارد و این روند باید در "کتابهای درسی، انتخاب معلم و نظام آموزش و پرورش " کاملاً مورد توجه قرار گیرد.
پرهیز از گسترش کمی و اولویت دادن به گسترش کیفی از دیگر مواردی بود که حضرت آیت الله خامنهای در بحث آموزش و پرورش بر آن تأکید کردند.
رهبر انقلاب اسلامی، پرستاران را نیز، قشری احیاگر و بسیار اثرگذار دانستند و افزودند: مردم و مسئولان به چشم تکریم به این انسانهای فرشته گون بنگرند.
ایشان نقش پرستار و همچنین قابله را در نظام سلامت کشور، بسیار مهم خواندند و افزودند: این دو قشر دلسوز و مهربان، کار خود را نعمتی بزرگ بدانند و خدمت به مردم را قدر بشناسند که این مسئله در ارتقای کیفیت کار هرکس تأثیر بسیاری دارد.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان، کارگران را عنصر محوری جامعه دانستند و با اشاره به نقش کارگران، کارفرمایان و مدیران واحدهای کارگری در تأمین نیازهای کشور افزودند: باید فرهنگ جامعه به سمت ترویج و استقبال از تولید داخلی هدایت شود.
رهبر انقلاب اسلامی، قیمت حقیقی استفاده از کالاها و تولیدات خارجی را، "ادامه کار کارگران در کشورهای دیگر و بیکار شدن کارگران ایرانی " دانستند و خاطرنشان کردند: جوانان و کارگران ایرانی از توانایی اجرای پیچیده ترین طرحها و تولید محصولات برتر و "پرکیفیت " برخوردارند و این واقعیت باید مورد توجه قرار گیرد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به ضرورت و تأثیر امنیت شغلی کارگران در ارتقای کیفیت کالاهای تولیدی افزودند: استفاده از تولیدات داخلی، باید در فرهنگ جامعه، "ارزش " تلقی شود که تحقق این مسئله، نیازمند افزایش کیفیت تولیدات داخلی، تبلیغ نکردن بی رویه محصولات خارجی، تشویق کارآفرینان، افزایش وجدان کاری و همکاری و همدلی دولت و همه عناصر دخیل در تولید و واردات است.
در ابتدای این دیدار وزیران "بهداشت درمان و آموزش پزشکی "، "کار و امور اجتماعی " و "آموزش و پرورش " گزارشی از حوزه مسئولیت خود بیان کردند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به برنامه های ارتقا و استمرار آموزش پرستاران گفت: رشته های جدید پرستاری با رویکرد تخصصی و وظیفه محوری راه اندازی و گامهای خوبی برای بهبود وضع معیشتی پرستاران برداشته شده است.
باقری لنکرانی همچنین به تلاش پزشکان ماما و کاهش ده برابری مرگ و میر مادران باردار در 30 سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سه سال اخیر نیز مرگ و میر مادران باردار در روستاها 20 درصد کاهش یافته است.
جهرمی وزیر کار و امور اجتماعی هم کاهش بیکاری، توسعه فرهنگ کارآفرینی، آموزش فنی و حرفه ای و افزایش بهره وری را از راهبردهای این وزارتخانه دانست و گفت: با ایجاد فضای صمیمیت بین کارگران و کارفرمایان تعداد شکایت واصله به وزارت کار، کاهش خوبی را در سه سال اخیر نشان می دهد.
وزیر آموزش و پرورش هم از بررسی طرح تحول بنیادین آموزش و پرورش خبر داد و گفت: برنامه راهبردی آموزش و پرورش بر اساس سند چشم انداز 20 ساله در دست مطالعه و تدوین است.
علی احمدی ارتقای سطح تربیت معلم به کارشناسی، اخذ مجوز برای راه اندازی دانشگاه بزرگ فرهنگیان و پرداخت معوقات فرهنگیان را ازدیگر اقدامات وزارت اموزش و پرورش برشمرد.