خبرگزاری فارس: "کروبی تا پایان انتخابات در عرصه میماند "؛ این پاسخی است به شایعه سازانی که این روزها از کنارهگیری شیخ اصلاحات به نفع موسوی خبر میدهند.
به گزارش خبرنگار سرویس "فضای مجازی " خبرگزاری فارس، اعتماد ملی نوشت؛ به نظر میرسد که افزایش آرای مهدیکروبی در نظرسنجیها برخی را خوش نمیآید و چنین است که به حرکتی جدید روی آوردهاند و با راهاندازی جنگ روانی به دنبال آن هستند تا به حامیان اصلاحطلبان بگویند تنها کاندیدای اصلاحات از عرصه انتخابات کنارهگیری کرده است تا شاید برخی از آرای وی را به سبد رای خویش روانه سازند.
جای بسی تاسف است که حامیان سبزپوش میرحسین موسوی طی چند روز گذشته چنین تحرکی را آغاز کردهاند. تحرکی که از تجمع مقابل منزل مهدیکروبی آغاز شد، تجمعی که محمدعلیابطحی در وبلاگ خود از آن خبر داد و چنین حرکتی را نکوهش کرد. اما آغاز چنین جنگی روانی طی چند روز باقیمانده تا انتخابات ابعاد تازهای به خود گرفته است و دیگر این حامیان موج سبز نیستند که شبانه به مقابل منزل کروبی بروند و فریاد برآورند «کروبی، کروبی – انصراف، انصراف» بلکه آنها به صورت سازمانیافته در میادین تهران اقدام به انتشار اخباری مبنی بر کنار کشیدن یکی از کاندیداهای اصلاحطلب به نفع دیگری کردند.
آنها در حالی اقدام به انتشار چنین شایعهای پرداختند که مهدیکروبی هنگامی که بر صندلی مناظره در مقابل میرحسینموسوی نشست با قاطعیت اعلام کرد که تا پایان انتخابات در عرصه خواهد ماند و با صراحت از میرحسینموسوی درخواست کرد تا در عرصه بماند. مهدیکروبی هنگامی که در مقام مناظره با موسوی برآمد تصمیم بر آن شده بود که کاندیداهای اصلاحطلب هر یک از فرصت به دست آمده بهرهجویند و اعتراضات مشترکشان را به محمود احمدینژاد اعلام کنند و البته اهم برنامههای خود را به مردم اعلام کنند که در آخرین دقایق مناظره مهدیکروبی با طرح پرسشی این فرصت را به موسوی داد تا در مقام دفاع از خود در برابر گفتههای محمود احمدینژاد برآید. ولی ساعتی پس از انجام این مناظره حامیان سبزپوش موسوی و سایتهای منتسب به آنها در اقدامی هماهنگ روند مناظره کروبی و موسوی را بدین صورت تحلیل کردند که آنچه از این مناظره بر میآید بدین معناست که مهدیکروبی قصد کنارهگیری به نفع موسوی دارد. پس با انتشار خبری کذب به نقل از یکی از نزدیکان وی مدعی شدند که شمارش معکوس برای اعلام خبر خوش از سوی کروبی به حامیان موسوی آغاز شده است. هنگام بازگشت از تبریز بودیم که کروبی در جریان انتشار چنین خبری قرار گرفت و بسیار ناراحت شد از این بداخلاقیهای انتخاباتی که از سوی حامیان یکی از کاندیداها صورت میگیرد، پس باز تاکید کرد «من تا آخر حضور خواهم داشت.» این خبری بود که کروبی نه تنها صبح دیروز در آخرین نشست خبری خود پیش از برگزاری انتخابات بر آن تاکید کرد بلکه عصر دیروز هم در جمع حامیاناش دوباره مطرح کرد. بنابر این مهدی کروبی روز گذشته هشدارهایی داشت؛ اما هشدارهایش این بار به آن ورشکستگان سیاسی بود که زمانی با تدابیرشان موجب شکست اصلاحطلبان و پیروزی احمدینژاد شدند. هشدار وی در پاسخ به انتشاردهندگان شایعاتی مبنی بر کنارهگیری او به نفع موسوی بود.
وی خطاب به این افراد گفت: «شایعهپراکنی ناآگاهانه و بعضا مغرضانهترین کاری است که صورت میگیرد. من به برادر عزیزم آقای علیرضا بهشتی فرزند شهید بهشتی که انتظار نداشتیم کسانی که کشور را به دست احمدینژاد دادند دوباره فعال شوند. من به آنها میگویم که مراقب باشند چهره آقای موسوی که فردی شریف و عزیر است همانطور که آقای رضایی و احمدینژاد به عنوان دیگر کاندیداها محترم هستند به نام ستاد برادر خوبی مثل آقای موسوی تخریب شود و از سوی ستاد این برادر عزیز شایعهپراکنی شود و بگویند که این کاندیدا به نفع دیگری کنار میرود من از اینجا میگویم که از این چهار کاندیدا هیچکس به نفع دیگری کنارهگیری نمیکند و همه حضور دارند.
کنارهگیری یک کاندیدا شوکی را به مردم وارد میکند و مجموعه در انتخابات شرکت نمیکند و کاهش حضور مردم خدمت به احمدینژاد است.» وی در ادامه گلایههایی را به محمود دعایی مدیر مسوول روزنامه اطلاعات داشت و گفت: «روزنامه اطلاعات مطلبی را علیه بنده نوشته است.
اکنون کارمان به جایی رسیده است که دعایی از شاگردان حضرات امام(ره) و از دوستان خوب بنده است و ما همیشه در خدمت او بودیم چنین مطلبی را منتشر میکند. دعایی یک آدم احساسی و عاطفی است که یک مرتبه به تصمیمگیری میپردازد مانند زمانی که در جریان استیضاح دکتر نجفی در مجلس حرفهایی زد که اوضاع را برهم ریخت و برای ما دردسر ایجاد کرد و به ضرر ما تمام شد.
برادر من اکنون شما سن بالایی دارید این چه کارهایی است که انجام میدهید. تو از این حق برخورداری که به هر کسی که میخواهی رای دهی اما اینکه روزنامه تو علیه من مینویسد کاری احساسی و بیمنطق است.»
کروبی تاکید کرد: «اگر گروه ورشکسته سیاسی که به این شایعهپراکنیها میپردازد به این کار خود ادامه دهد من هم در سخنرانی که فردا در قم دارم یک موشکی میزنم و حرفهایی را میگویم که آنها را به هم میریزد آن وقت دیگر کسی نگوید که چرا به اصلاحات و به فلان کس این حرفها زده شده است. من هر جا که شاهد تخلف و تجاوز از قانون باشم اگر از خودمان هم باشد آن را بیان میکنم.»
وی همچنین خطاب به دعایی گفت: «من به آقای دعایی ارادت دارم ولی ایشان کار بدی کرده و من تازه رعایت کردم که مسائل دیگر را مطرح نکردم. ایشان باید سریع این مطلب را تکذیب و از بنده نیز عذرخواهی کند.»
وی در آخرین نشست خبری خود پیش از برگزاری انتخابات که به همراه مشاورانش جمیله کدیور، محمدعلی ابطحی، غلامحسین کرباسچی و الویری در آن حضور یافت بود در پاسخ به این شایعات نیز چنین گفت: «شاهد هستیم شایعهای منتشر شده، مبنی بر اینکه کروبی به احتمال زیاد از انتخابات کنار میرود. من به شما میگویم وقتتان را صرف این مسائل نکنید؛ چرا که واقعا بیارزش است و شیوه زشتی است که برخی افراد و منابع به کار گرفتهاند. من معتقدم از بین ما چهار کاندیدا هیچکدام نباید کنار برود؛ چرا که هر کدام که حذف شود معلوم نیست حامیان او رایشان را به چه کسی خواهند داد.»
*کاری میکنم که گشتارشاد یقه دختر و پسر را نگیرد
کروبی اولین کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری است که وزیر زن را برای حضور در کابینهاش معرفی کرده است. وی با چنین اعتقادی بدین کار پرداخت و در توضیح آن گفت: «یکی از اهداف من عادی کردن این مساله است. ما باید این را بقبولانیم که زنان ما ظرفیت و توان لازم را دارند. باید طوری کار کنیم که حضور زنان در کارهای اجرایی در سطوح مختلف نهادینه شود. حتی تلاش خواهم کرد از طریق حزب حضور خانمها را در مجلس پررنگتر شاهد باشیم و پس از آن خانمها وارد مجمع تشخیص و حتی مجلس خبرگان هم بشوند. همین سرکار خانم رهنورد وقتی امام(ره) حکمی برای طرح شاهد دادند احساس کردند خانمها هم باید حضور داشته باشند و من مخصوصا فکر کردم ایشان خانم شایستهای هستند که دانشگاهی هم هستند و ایشان وارد این هیات شدند.»
وی درباره تعیین جمیله کدیور به عنوان وزیر زن کابینه خود نیز، توضیح داد: «من خودم این پیشنهاد را داشتم و از ایشان خواستم وزارت در کابینه من را بپذیرند، اما در مورد وزارتخانه، وزارت فرهنگ و ارشاد، آموزش عالی و برخی وزارتخانههای دیگر مد نظرم هست که هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است.»
وی در پاسخ به پرسش دیگری دربارهنحوه تعامل دولتش با زنان، گفت: «خانمها بسیاری کارها را میتوانند در دست بگیرند. این قانون جدیدی نمیخواهد. اگر در استفاده از خانمها در پست وزارت هم در مجلس مشکلی به وجود آمد از آن دفاع میکنیم و با مجلس تعامل خواهیم کرد. قانون اساسی ما قانونی است که کل افراد مجلس میتوانند خانم باشند اما فضایی باید ایجاد شود که خانمها رای به خانمها بدهند و آقایان هم تعصب بیجا به خرج ندهند. در مورد مساله حجاب هم قوانین باید رعایت شود و آنچه مهم است برخورد منطقی و حساب شده با این مساله است.»
وی دربارهمساله حجاب نیز، گفت: «در اینجا سخن از یک بحث فقهی و دینی محض نیست. من میخواهم رئیسجمهور شوم و حقیقت این است که اولویت من تلاش برای رفاه، امنیت و آسایش مردم است. من این مساله را به این صورت در اولویت تغییر قرار میدهم که گشت ارشاد یقه دختر و پسر مردم را نگیرد. وزیر کشوری خواهم گذاشت که بتواند با واگذاری اختیارات نیروی انتظامی از سوی فرماندهی کل قوا این مساله را به خوبی مدیریت کند. معتقدم در این زمینه هم باید مصلحت کشور رعایت شود و هم تعرضی صورت نگیرد. بسیاری از این تعرضها در رابطه با حجاب نیست بلکه بحث رنگ لباس، پوتین و ناخن افراد است!
*ائتلافی علیه احمدینژاد نشده است
انتقادات یکسانی که این روزها از سوی دیگر کاندیداها به احمدینژاد وارد میشد این تلقی را ایجاد کرده که ائتلافی علیه وی شکل گرفته است ولی اکنون اعتراضات به اقدامات دولت نهم وارد مرحله تازهای شده است به طوری که مردم در اقدامی هماهنگ به خیابانها میآیند و اعتراضات خود را علنی مطرح میکنند.
کروبی در اینباره گفت: «توجه داشته باشید که این ائتلاف علیه ایشان نیست. آقای احمدینژاد اکنون مسوول است و هر کس با دیدگاه خود اعتراضاتی نسبت به عملکرد ایشان و مدیریت کشور دارد. هر کدام از ما حرف خود را میزنیم و ائتلافی در کار نیست. من که نمیتوانم اشکال زیادی به آقای رضایی بگیرم، بلکه من به نحوه مدیریت فعلی معترضم.»