برسی و تحلیل
متکی در جمع دانشجویان تربیت مدرس
تغییر برای آمریکا یک ضرورت است

وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: ‌امروز برای آمریکا تغییر نه یک انتخاب بلکه یک ضرورت است.


به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، منوچهر متکی وزیر خارجه کشورمان عصر امروز دوشنبه با حضور در دانشگاه تربیت مدرس به تشریح عملکرد سیاست خارجی دولت نهم پرداخت.
وی در ابتدا با حضور بر سر مزار شهدای این دانشگاه و با نثار تاج گل، به مقام شهدای هشت سال دفاع مقدس ادای احترام کرد.
وزیر خارجه در خصوص روابط ایران و آمریکا، با بیان اینکه اینگونه نیست که ما یک استراتژی را برای دشمنی دائمی بین دو کشور تعریف کرده باشیم، خاطرنشان کرد: ما عملکردهای آمریکایی‌ها را در مقاطع مختلف مورد نقد قرار داده و اگر در این عملکردها تغییر دهند، از آن استقبال می‌کنیم.
متکی با اشاره به روی کار آمدن دولت باراک اوباما در آمریکا و اظهارنظرهای این دولت در حدود یک صد و چند روز از آغاز فعالیتش، اظهارداشت: ما با دقت و احترام این دیدگاه‌ها و مواضع را رصد و مورد بررسی قرار می‌دهیم.
وزیر خارجه اضافه کرد: در لحن و ادبیات واشنگتن تلاشی آغاز شده که تغییراتی داشته باشند و ما در این ارتباط از تغییر لحن و ادبیات استقبال می‌کنیم.
متکی با بیان اینکه همه مردم در هر جای دنیا از تغییر به سوی بهبود استقبال می‌کنند، یادآور شد: زمانی تغییرات در حوزه کلام و لحن و ادبیات است، مردم گرچه استقبال می‌کنند ولی قضاوت نمی‌کنند و قضاوت خود را بر سیاست‌های عملی و عملکردهای مجریان و دولت‌ها قرار می‌دهند و ما نیز از این قاعده مستثنی نیستیم.
وی خاطرنشان کرد: آنچه که فکر می‌کنیم توجه دولتمردان آمریکا به آن ضروری است، این است که تغییر امروز یک ضرورت در مناسبات جهانی و بین‌المللی است. به دلیل تولید آگاهی‌ها و بن‌بست سیاست‌های اعمالی از سوی دیگر ضرورت ایجاد تغییر در نگاه، سیاست‌ها و عملکردها امروز در حوزه‌های مختلف مشهود است.
به گفته وزیر خارجه اگر سیاستی به مدت هفت سال تعقیب شود اما هیچ یک از سیاست‌های مطرح شده محقق نشود، هر تحلیلگری به این نتیجه می‌رسد که جایی یا جاهایی از سیاست اعمالی دچار نقصان و اشتباه است و در مسیر نادرستی قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: امروز برای آمریکا تغییر نه یک انتخاب بلکه یک ضرورت است.
وزیر خارجه با بیان اینکه آقای اوباما این گونه وانمود می‌کند که پیام ضرورت این تغییر را دریافت کرده، خاطرنشان کرد: آقای اوباما در مراسم تحلیفش بیان کرد که در حوزه‌های سیاست داخلی و همچنین سیاست خارجی بی‌اعتمادی حاکم شده است.
متکی بی‌اعتمادی را ناشی از نوعی نگاه به عملکردها دانست و گفت: ایشان اعتراف صریح خود را نسبت به ناکارآمدی سیاست‌های اتخاذ شده دولت و دولت‌های پیشین آمریکا بیان می‌کند.
وی در ادامه سخنان خود در خصوص سخنرانی احمدی‌نژاد در اجلاس دوربان 2 در ژنو خاطرنشان کرد: در سال 1994 بالاخره تلاش‌های ضد آپارتاید در آفریقای جنوبی به ثمر رسید و دولت نژادپرست این کشور سرنگون و مردم این کشور صاحب و حاکم و دخیل در تصمیم‌سازی‌های کشورشان شده‌اند. مردم آفریقای جنوبی به پاس حمایت‌های به عمل آمده در دنیا از مبارزاتشان طلایه‌دار حرکتی شدند که در مقابل نژادپرستی بایستند و این در فاصله کوتاهی به فرهنگ جهانی تبدیل و آفریقای جنوبی میزبان اجلاس بین‌المللی شد که نه فقط دولت‌ها بلکه سازمان‌های مردم نهاد نیز در دوربان جمع شده و نژادپرستی را تقبیح کرده و بر ضرورت از بین بردن آن در کلیه اشکالش تاکید کردند.
وی با اشاره به موضوع مترادف دانستن رژیم صهیونیستی با نژادپرستی در اجلاس دوربان 1 در سال 2001 خاطرنشان کرد: از سال 2001 حامیان رژیم صهیونیستی به دنبال سازوکارهایی گشتند که از این رژیم اتهام‌زدایی کنند. همپیمانان این رژیم در سازمان ملل با گفتگوهای سیاسی، حرکت‌هایی را آغاز کردند و زمانی زمزمه بازنگری و پیگیری مباحث دوربان 1 مطرح شد اعلام کردند که نشست دوربان 2 برای چیست و این نشست نباید برگزار شود و اگر بار دیگر موضوع رژیم صهیونیستی مطرح شود در آن شرکت نخواهیم کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه در طی 4 سال گذشته هرگز این رژیم اینگونه به فقدان مشروعیت دچار و مورد سوال قرار نگرفته بود، اظهار داشت: ‌در پی حمله رژیم صهیونیستی به لبنان و غزه فضای ضد صهیونستی در دنیا تشدید شد و در چنین فضایی غربی‌ها اعلام کردند ما این اجلاس را تحریم می‌کنیم.
در طول این مدت 2 قطعنامه را در مجمع عمومی سازمان ملل ارائه و سعی کردند تصویب کنند با این مضمون که نباید هولوکاست را انکار کرد.
وزیر خارجه اضافه کرد: اینکه یک نویسنده فرانسوی، یک مقام اتریشی، یک معلم سوئدی و .. را به جایگاه فرا می‌خوانند به خاطر اینکه اظهاراتی را بیان کرده‌اند که رژیم صهیونیستی از آن خوشنود نیست، ایجاد لرزه در پایه‌هایی است که خودشان از زمان رنسانس تاکنون مولد آن بوده‌اند.
وزیر خارجه کشورمان حضور جمهوری اسلامی در بالاترین سطح این اجلاس را دارای تاثیرگذاری بیشتری خواند.
وی در ادامه به انتقاد رئیس مجمع عمومی سازمان ملل از دبیرکل این سازمان به خاطر انتقاداتی که بان کی ‌مون به سخنان احمدی‌نژاد وارد کرد، اشاره کرد و افزود: حمایت‌های چشم و گوش بسته از یک رژیم با تاریخچه 60 ساله جنایت دیگر قابل تداوم نیست.
متکی اضافه کرد: امروز در آمریکا کسانی این موضوع را مطرح می‌کنند که چرا آمریکا باید منافعش را به اسرائیل گره بزند و از دیگر سو در کشورهای اروپایی نیز مردم این سوال را مطرح می‌کنند که صهونیست‌ها چقدر جمعیت ما را تشکیل می‌دهند و چرا 50 تا 100 برابر ظرفیت صهیونیست‌ها بر مراکز رسانه‌ای و سیاسی کشورهای ما سلطه دارند.
متکی اجلاس ژنو را نقطه عطفی خواند که طراحی‌های حساب شده چند ساله حامیان رژیم صهیونیستی را نقش بر آب کرد.



  • کلمات کلیدی :
  • نوشته شده در  دوشنبه 88/2/14ساعت  5:36 عصر  توسط بسیج دانشجویی 
      نظرات دیگران()


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    وزارت کشور به موسوی پاسخ داد
    نامه ی زادسر به موسوی
    شاه مخلوع
    نامه سرگشاده
    اگر بیانیه اش را تکذیب نکند
    [عناوین آرشیوشده]