سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب گفت: چهرههایی نظیر هاشمی رفسنجانی با اصلاحات همراه شدهاند که میتواند محدودیتهای طرف مقابل را زیاد کند.
محسن آرمین سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی روز سه شنبه در نشستی با عنوان «احزاب و انتخابات» که از سوی انجمن اسلامی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و در دفتر این تشکل برگزار شد، به تشریح مواضع انتخاباتی سازمان مجاهدین پرداخت و گفت: برای تشریح موضع انتخاباتی سازمان مجاهدین باید تحلیلی از فضای موجود به دست آورد زیرا انتخابات مهمترین پدیده سیاسی کشور در سطح ملی است و اتخاذ موضع مناسب در قبال آن نیازمند تحلیل همهجانبه و عام در سطح ملی است.
وی در ادامه گفت: مسائل اقتصادی خود را به سایر سطوح از جمله فرهنگ، اجتماع، سیاست و... تحمیل میکند و اگر در این عرصه درست عمل کنیم، نتیجه مطلوب را بدست آوردهایم.
سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب ادامه داد: بسیاری معتقدند که برای ایجاد تحول در جامعه نباید به عرصه سیاست متکی شد و حل مشکلات اقتصادی تمام مشکلات را برطرف میکند، یعنی حل مشکلات اقتصادی راهحل سیاسی دارد، پس باید به تقویت جامعه مدنی و توسعه سیاسی بپردازیم.
وی افزود: برای پیروزی در انتخاباتی که تبلیغات، سلامت و حتی قانونی بودن آن مورد تردید و ناعادلانه است باید از کاندیداهایی حمایت کنیم که سرمایه اجتماعی مناسبی داشته باشد و بتواند به بحرانهای موجود کشور پایان دهد، این کاندیدا باید رأی بالایی داشته باشد تا نفوذهای احتمالی در نتیجه انتخابات تغییری ایجاد نکند.
آرمین گفت: بر همین اساس ما به خاتمی رسیدیم و 8 ماه تلاش کردیم تا وی برای حضور در انتخابات قانع شود، اما به هر علتی که بود او انصراف داد و میرحسین موسوی وارد صحنه شد تا ما با توجه به اینکه موسوی در بین کاندیداهای محتمل اصلاحات شانس بیشتری دارد از او حمایت کنیم.
آرمین با تأکید بر اینکه مسأله ما تغییر وضع موجود و هدفمان پیروزی است، اظهار داشت: ملاک انتخاب و حمایت ما از موسوی تنها شعارهای قشنگ او نبود، ضمن اینکه ایشان صلاحیتهای دیگری هم دارند که یکی از آنها توان مدیریت بحران است.
بر اساس این گزارش سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در ادامه این نشست به سئوالات دانشجویان پاسخ گفت.
سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب با تأکید بر اینکه برگزاری نظرسنجی معتبر یکی از راههایی است که میتواند میزان آرای کاندیداها را مشخص کند، اظهار داشت: ما معتقدیم موسوی رأی مثبت بیشتری داشته و حساسیتهای منفی نسبت به وی کمتر است، ولی نباید از کاندیدایی درخواست خروج از صحنه انتخابات داشته باشیم چون تکثر کاندیداها به نفع ما نبوده و فضای انتخابات را به نفع جریان اصلاحات تغییر داده است و یک ماه آینده فرصت مناسبی است تا سازوکار اجماع اصلاحطلبان را نهایی کنیم.
آرمین در ادامه این جلسه و در پاسخ به سوال دانشجویی دیگر به رویکرد اقتصادی میرحسین موسوی پرداخت و اظهار داشت: میرحسین موسوی به بخش خصوصی اعتقاد راسخ دارد، عملکرد وی در جنگ نباید ملاک قضاوت در مورد رویکرد اقتصادی او باشد زیرا در آن زمان ناگزیر بود برای تأمین حداقلها از ابزارهایی مانند کوپن استفاده کند.
سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب در پاسخ به سوالی درباره وضع اصلاحطلبان در انتخابات آینده، خطاب به حاضرین گفت: وضعیت انتخابات را شما تعیین میکنید، اگر بتوانید به درک دقیقی از شرایط موجود برسید میتوانید به عنوان نخبگان جامعه افکار عمومی را قانع به مشارکت و در نتیجه تغییر وضع حاکم کنید که هم به نفع مردم است و هم به نفع اصلاحات، اما اگر میزان مشارکت مردم کم باشد اوضاع نگران کننده میشود.
سخنگوی سازمان مجاهدین در پاسخ به سئوالی در خصوص وضعیت ستادهای انتخاباتی میرحسین موسوی بعد از حمایت کارگزاران و مجمع روحانیون از وی اظهار داشت: دلیلی وجود ندارد که تمام احزاب حامی در قالب یک ستاد کار کنند، چون طیف حامیان موسوی گسترده بوده و سلایق مدیریتی متفاوتی در آن وجود دارد.
وی افزود: احزاب اصلاحطلب باید ستادهای خود برای حمایت از میرحسین را فعال نگه دارند، حتی در برخی استانها ستادهای حامی خاتمی مسئولیت حمایت از موسوی را برعهده گرفتهاند که این مشکل خاصی نیست.
آرمین در پاسخ به این سوال که آیا میرحسین تمام شرایط اصلاحطلبی را دارد، اظهار داشت: اصلاحطلبی یک حزب نیست بلکه طیفی است که سلایق متنوع را شامل میشود ما بارها شاهد ارائه دیدگاههای متفاوت در این جریان بودهایم که بعضا به اختلاف هم رسیده است.
سخنگوی سازمان مجاهدین افزود: اصلاحطلبان در یک اصولی با هم مشترک هستند که میرحسین هم این اصول را دارد و چهره وی با اصولی که اصلاحطلبان را دور هم جمع میکند هماهنگ است، هر چند که در برخی اصول اجرایی تفاوتهایی وجود داشته باشد.
وی افزود: کروبی هم یک اصلاحطلب است ولی دلیلی ندارد که همه اصلاحطلبان سلایق و دیدگاههای او را بپذیرند البته خاتمی هم چنین بود ولی با طیف پوششی بیشتری.
آرمین در پاسخ به سوالی در خصوص نقش هاشمی رفسنجانی در بازیگردانی برنامههای انتخاباتی اصلاحطلبان با تاکید براینکه آقای هاشمی همواره برای ما محترم بوده است، ادامه داد: حتی زمانی که برخی هاشمی رفسنجانی را تخریب میکردند ما از او حمایت کرده و با تخریبش مخالف بودیم.
وی افزود: نقش هاشمی به عنوان یک فرد تأثیرگذار در عرصه سیاسی کشور برای ما اثبات شده است و بارها شاهد تأثیر وی بودهایم، در هر صورت نباید این سرمایه را با تحلیلهای غلط تخریب کرد.
آخرین سوال دانشجویان نیز به اخبار منتشره از جلسه سازمان مجاهدین با میرحسین موسوی اختصاص داشت که آرمین گفت: ما برای اینکه به یک تصمیم سازمانی برسیم باید نظرات موسوی و ابهامات مطرح در خصوص ایشان را بررسی میکردیم و تصمیم نهایی را به بدنه سازمان منتقل میکردیم که این جلسه بسیار تعیین کننده بود و نشان داد که در خصوص مسائل و مشکلات مهم سیاسی و اقتصادی دیدگاههای مشترکی وجود دارد.
نماینده ولی فقیه در سپاه تاکید کرد: هر عرصهای که از آن ناحیه، کیان انقلاب اسلامی مورد تهدید واقع شود، محل ورود و حضور فعال سپاه پاسداران برای رفع و از بین بردن آن تهدید است.
به نقل از روابط عمومی نیروی دریایی سپاه، حجت الاسلام و المسلمین علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران طی سخنانی در همایش مسئولان و هادیان سیاسی نیروی دریایی سپاه در مرکز آموزش منتظران شهادت در شهر قم به تبیین و تشریح راهبردها و سیاستهای سپاه در مساله انتخابات پرداخت.
نماینده ولی فقیه در سپاه گفت: وظیفه سپاه، پاسداری از دستاوردهای انقلاب اسلامی در ابعاد گوناگون است و این صیانت تنها منحصر به حوزه نظامی نیست.
سعیدی افزود: ابعاد پاسداری از انقلاب اسلامی تابعی از انواع تهدیداتی است که متوجه انقلاب است و انقلاب اسلامی تابعی از انواع تهدیداتی است که متوجه انقلاب است.
وی درباره انواع و ابعاد گوناگون تهدیدات نیز اظهار داشت: در نگاه استراتژیستها، تهدید در اشکال مختلفی نمود پیدا میکند که از آن جمله گاهی صرفا نظامی، گاهی امنیتی و گاهی نیز فرهنگی و سیاسی است.
نماینده ولی فقیه در سپاه خاطر نشان کرد: هر انقلابی متناسب با گستره عمق و مبانی خود در هر مقطع از حیات خود میتواند در معرض انواع چالشها و تهدیدات قرار گیرد و انقلاب اسلامی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نیست.
سعیدی تاکید کرد: هر عرصهای که از آن ناحیه، کیان انقلاب اسلامی مورد تهدید واقع شود، محل ورود و حضور فعال سپاه پاسداران برای رفع و از بین بردن آن تهدید است.
وی افزود: شناخت تفاوت و پیچیدگی هر یک از انواع تهدید، اولین قدم در راه مقابله با آن است که تهدید نظامی در طول هشت سال دفاع مقدس برای همه ما روشن و ملموس بود، هر چند که انقلاب در برابر این تهدید خسارت دید اما ضربه نخورد.
نماینده ولی فقیه در سپاه در ادامه گفت: تهدید دیگری که در طول حیات انقلاب با آن مواجه شدیم، تهدید امنیتی بود که مصادیق آن در جریان اغتشاشاتی مانند ترکمن صحرا، بحران جنوب و بحران منافقین شاهد بودیم.
سعیدی خاطر نشان کرد: نوع سوم از تهدید، تهدید فرهنگی است که دشمن سعی دارد از طریق استحاله معنوی و فرهنگی، انقلاب را از مسیر اصلی خودش منحرف کند و نوع چهار، تهدید سیاسی است که طی آن عناصر و جریان های دگر اندیش در بستر دموکراسی وارد عرصه حاکمیت شده و به تدریج سعی میکنند تا آرمان ها و ایده های خود را تئوریزه و نهادینه کرده که این هم اتفاق افتاده است.
وی در بیان مصادیق تهدیدات سیاسی با اشاره به جریان هایی مانند بنی صدر و ورود برخی عناصر تکنوکرات به بخش های کلیدی نظامی گفت: هر گونه مسامحه و غفلت از این تهدید میتواند لطمهای جبران ناپذیر در پی داشته و به براندازی جدی و همه جانبه تبدیل شود.
نماینده ولی فقیه در سپاه خطاب به مسئولان و هادیان سیاسی نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: رسالت ما در عرصه سیاسی برای پاسداری از انقلاب این است که نیروهای انقلاب اعم از سپاه و بسیج را طوری آماده کنیم که با سر انگشت تدبیر وقتی میخواهد رای دهد رایش در راستای حاکمیت دینی باشد.
سعیدی افزود: با تببین مبانی، اصول و شرایط کاری کنیم که وقتی کسی به پای صندوق رای میرود از میان دو نفر به کسی رای دهد که میزان عشق و علاقه او به اسلام و ولیفقیه بیشتر باشد و این کار عین وظیفه است و موضع گیری سیاسی نیست.
عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری گفت: کروبی کاندیدای حزب اعتماد ملی، در یک موقعیت مناسب به نفع میرحسین کنار خواهد رفت.اما امکان ندارد میرحسین از صحنه انتخابات کنار برود.
میرزابابا مطهرینژاد عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری، با اشاره به اجماع اصلاحطلبان، در انتخابات آتی اظهار داشت: اصلاحات در حال حاضر بهترین وضعیت را در اجماع دارند چراکه جبهه اصلاحات از آن تکثر و تعدد کاندیداها به دو کاندید رسیده و الآن تمامی احزاب اصلاحطلب به جز حزب اعتمادملی روی میرحسین ائتلاف دارند.
وی مشارکت مردم، تقویت نهادهای مدنی و سپردن امور به مردم از طریق نهادهای مدنی را مهمترین ویژگی دولت اصلاحات دانست.
عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری با اشاره به آفات دولت خاتمی، تصریح کرد: دولت اصلاحات آفت نداشت ولی اشتباه، کندروی و عدم تصمیم گیری مناسب و سهلنگاری های غیرعمدی دولت خاتمی بود که میتوانست پیش نیاید.
وی ادامه داد: دولت خاتمی احزاب اصلاحطلب را صورت گسترده در اداره کشور وارد نکرد و از احزاب محدودتری برای اداره امور کشور استفاده نمود و برخی از تصمیمات مهم مثل نهادینه کردن آزادیها را در جامعه دیر اتخاذ کرد و نتوانست به نتیجه برساند.
مطهرینژاد در خصوص بازگشت دوباره خاتمی به صحنه انتخابات، تاکید کرد: خاتمی صداقت و صراحتش مورد قبول همگان است، او از میرحسین حمایت کرده و بازگشت خاتمی به عرصه انتخابات کاملاً منتفی است.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا ممکن است کاندیدای دیگری از جبهه اصلاحات وارد صحنه انتخابات شود، گفت: به عنوان کاندیدای جبهه اصلاحات امکان ندارد، اما ممکن است فردی اصلاح طلب وارد صحنه شود که این یک حرکت موقتی و تاکتیکی خواهد بود، ولی تا الان شواهدی نداشتهایم که این اتفاق بیفتد.
عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری در خصوص کاندیداتوری عبداللهنوری بیان کرد: ورود عبدالله نوری به صحنه انتخابات کاملاً منتفی است.
وی با اشاره به اینکه برخی خواستار انصراف میرحسین هستند، افزود: غیر از حزب اعتماد ملی هیچ کس نمیخواهد میرحسین موسوی انصراف دهد، اعتماد ملی هم از آنحایی که کاندیدای ریاست جمهوری دارد طبیعی است که میخواهد کاندیدای او نامزد انحصاری اصلاحات باشد.
مطهری نژاد پیشبینی کرد: کروبی کاندیدای حزب اعتماد ملی، در یک موقعیت مناسب به نفع میرحسین کنار خواهد رفت.
وی ادامه داد: وقتی شرایط به جایی برسد که موج حمایت از میرحسین بالا بگیرد و کروبی اطمینان حاصل کند، اصلاحات حکومت را بدست خواهند گرفت، آن زمان نگرانی کروبی برطرف میشود و به نفع میرحسین کنار خواهد رفت.
عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری در پایان با بیان اینکه امکان ندارد میرحسین از صحنه انتخابات کنار برود، تصریح کرد: پرچمدار جبهه اصلاحات، شورای هماهنگی جبهه اصلاحات است.
مرحله سوم طرح محرومیت زدایی توسط خواهران بسیجی از اواخر فروردین در مناطق مختلف کشور آغاز می شود.
خبرگزاری فارس: دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: کسانی که زودتر از موعد اقدام به تبلیغات انتخاباتی میکنند اشتباه کردند و این موضوع به ضرر آنان تمام شد.
حبیبالله عسگراولادی پیش از ظهر امروز در حاشیه دیدار با آیتالله نوری همدانی در قم در پاسخ به این سئوال که آیا اصولگرایان در انتخابات ریاستجمهوری به اجماع خواهند رسید، افزود: اکثریت قاطع اصولگرایان در انتخابات آتی ریاست جمهوری به اجماع میرسند. اصولگرایان به اجماع مطلق نخواهند رسید، اما اکثریت مطلق آنان در مورد یک کاندیدا به وحدت خواهند رسید.
وی در پاسخ به این سئوال که حزب موتلفه اسلامی از چه کاندیدایی حمایت میکند، گفت: حزب موتلفه جزئی از جبهه پیروان خط امام و رهبری است و این جبهه هنوز در مورد انتخابات اظهار نظر نکرده است.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به این سئوال که آیا به جز احمدینژاد گزینه دیگری هم در مورد اصولگرایان مطرح هست یا خیر ادامه داد: پاسخ این موضوع پس از ثبت نام مشخص میشود.
وی اضافه کرد: کسانی که زودتر از موعد اقدام به تبلیغات انتخاباتی میکنند اشتباه کردند و این موضوع به ضرر آنان تمام شد.